Misstag andra utbytesstudenter gjort

 • Snackat med sina kompisar varje helg på skype. Vilket att när L & T fösökte ha en konservation med denna person t.ex. på söndagskvällen så pratade personen mindre och var väldigt tillbaka dragen (hemlängtan). Detta hände varje helg. Jag har dock lyckas att inte få hemlängtan (i alla fall inte varje helg) efter jag snackat med min familj.
 • Varit allmänt otrevlig
 • Varit osocial, bara varit på sitt rum
 • Inte berättat sanningen
 • Inte berättat vart de har gått
 • Smygit ut
 • Inte hjälpt till någonting i huset
 • Ringt hem från hemtelefonen = dyra telefonkostnader
 • Tagit hit en familj utan att berätta för värdfamiljen att ens familj hemifrån skulle komma på besök.
 • m.m

Alla de här misstagen är saker som känns rätt självklara. Men t.ex. sitta på sitt rum för mycket, jag sitter inte mycket på mitt rum, men jag sitter där. L & T kanske tycker jag sitter där för mycket?

Samma sak med hjälpa till hemma. Jag städar, håller iordning. Diskar hjälper till med maten följer med och handlar, försöker alltid finnas där när jag kan. Men det kanke inte är tillräckligt. Det kanske känns tillräckligt för mig, men hur vet jag att de tycker de? Ja, jag kan fråga. Jag har gjort det, och det säger att allt är bra. De säger till om de behöver hjälp med någonting. Men ändå, någonstans där inne känner jag att jag inte gör tillräckligt.

Massor av känslor.

Jag är arg för att idag hade jag min sista tennismatch någonsin i ett high school lag i USA. Jag får vänta i fyra timmar innan jag får spela. Hur länge får jag spela då? TIO MINUTER!!! Varför så lite? Jo, för det blev mörkt. Det förstår väl jag också, men tio minuter. Seriöst.

Jag är irrterad på mig själv för igår hade jag en jättedålig kväll. Kom hem från skolan, somnade direkt. Vaknade av att Tim väckte mig och sa att det var middag. Fick jättedåligt samvete för att jag somnat. Efter middagen tar jag en dusch, går upp till mitt rum och pluggar. Är sedan så trött att jag somnar. Vaknar upp har dåligt samvete för jag aldrig sa godnatt till Lori och Tim. Men de hade redan gått och lagt sig så det var försent.
Idag vid middagen säger Tim att nästan gång du är uppe på ditt rum och pluggar kan du väl komma ner och säga godnatt innan du går och lägger dig?
Jag hatar när folk blev besvikna på mig, jag vill vara den här studenten de tycker om. Den felfria , you know. Jag försöker verkligen.

Jag är ledsen för att Lori frågade mig förut om jag ville att de skulle bli min riktiga värdfamilj. Jag kunde inte svara för jag visste ärligt talat inte.
Vill stanna för de är helt underbara människor och jag trivs jättebra. Vill stanna för att de vet hur de är att ta hand om en utbytesstudent så de har koll på allting. Jag får ofta information innan alla andra angående saker vi ska göra och kan vara med och påverka.
Jag vill byta familj för att förhoppningsvis få ett syskon. Har märkt att det är jättetråkigt att vara ensamt syskon. Jag vill byta för att se hur en annan familj kan vara som kanske inte haft någon utbytesstudent förut, de kanske tycker de är lite mer spännande än vad Lori & Tim gör. Jag vill byta för att Lori och Tim snackar ofta om misstag deras andra utbytesstudenter gjort och jag vill inte göra samma sak vilket gör att jag känner väldigt stor press.
Men nu är det så att jag inte har något val längre. Nu har de snackat med Tom&Ann (mina IEC) om att jag kan stanna här. Så nu kommer jag bo här hela året.
Så jag är ledsen för jag inte hann snacka ut med Lori och Tim om det innan de pratade med Ann&Tom. Men kände att jag behövde tänka, dock fick jag mindre än en dag tydligen. Kan säkert snacka om det nu, men vet fortfarande inte hur jag ska lägga fram det, så det spelar ingen roll....I think.

Jag känner bara att vissa dagar passar jag inte in här. Vissa dagar vill jag bara stanna på mitt rum för jag vågar inte gå ner till Tim and Lori för jag vet inte vad jag ska säga eller göra. Det känns bara så menningslöst. Men sen får jag dåligt samvete för jag bara sitter på mitt rum. Så då gå jag ner, men där är jag som luft, så då går jag alltig upp igen.

jag vet inte varför jg inte berättat det här tidigare. Tror jag har försökt ljuga för mig själv att det är bra. Tänker man positivt så blir det positivt. Men just nu känns ingenting positivt.

Jag är...

så himla arg just nu
så himla irreterad just nu
så himla ledsen just nu

att jag inte vet vad jag ska ta mig till. Sitter här och gråter och det känns som tårarna aldrig kommer sluta rinna.
Hur kunde allt bli såhär?

...

Jag vet inte hur jag ska göra... :-(

Film


Bilder1. kan inte stava hennes namn, Clara and moi.
2. Like I said, they ate worms.
3. The footballteam
4. Moi and Clara
5. Kaile, Moi and Rachel.
6. Josie, Alyssa, Abby, Jordan and Taylor
7. Homecoming
8. Homecoming
9. Homecoming
10. Homecoming
11. Homecoming
12. Rachel
13. Clara

Rachel har fler och lite bättre bilder. Hon ska skicka de till mig. Så när jag fått de kan ni få se lite fler, :)

Homecoming weekend

Dåligt uppdatering i helgen, I know! Men det har varit homecoming weekend och jag har absolut inte haft en sekund över för att uppdatera bloggen. Det har inte varit med prio ett heller. Min enda chans att fira homecoming och det tog jag vara på så mycket jag bara kunde!

Fredag: Först var det vanlig skoldag, eller vanlig blockdag rättare sagt. Vi hade bara lektioner på förmiddagen. På eftermiddagen så var det en MASSA aktiviteter man kunde göra, allt från "Are you smarter then a freshman" till "Fear Factor". Jag kan meddela att "Fear Factor" var så äckligt att titta på. En spydde till och med, då kanske ni förstår varför det var äckligt :P
Efter skolan hade jag träning som vanligt, fast det var en riktigt tråkigt träning. Sen åkte jag hem, duschade åt middag, gjorde mig iordning och åkta tillbaka till skolan. Där det väntade footballsmatch! Vi vann med 47-7, haha, utklassning!
Efter matchen åkte jag och några till hem till Rachel och kollade på film och åt pizza. Efter ett tag höll vi alla på att somna så vi åkte hemåt. Väl hemma somnade jag nästan direkt.

Lördag: Upp efter några få timmars sömn. Skulle vara i Green Bay West 08:40 för att spela tunering. Jag spelade 3 matcher, vann första, fölorade andra och vann min tredje vilket gav mig en tredje placering. Relativt bra. Lite surt att jag förlorade min andra match, men det var riktigt tufft motstånd.
Kom hem runt 3, då var det bara in i duschen, ut ur duschen, värma mat + samtidigt försöka torka mitt hår. Packa ihop alla saker och ta mitt pick och pack och åka hem till Rachel. Väl där så började vi direkt med att fixa mitt hår. Det tog sitt lilla tag men blev så snyggt. Kände mig lite som en prinsessa, Rachel fixade mitt hår medans hennes syrra sminkade mig, Haha!
Vi alla som var hemma hos Rachel åkte sedan hem till Rachels syrras kompis (kommer inte ihåg namn....) där det var lite fler människor. Vi tog sedan kort efter kort efter kort, men grymt kul hade vi.
När vi var klara med fotograferingen så åkte vi till Noodels och åt mat, supergott!! När vi var klara var klockan bara 7 och dansen började inte förens vid 8. Så vi åkte till the mall för att döda lite tid, och kan säga att tiden bara flög iväg.
Väl i skolan var det dans som gällde. Fast att säga att det var dans är ju hårt och påstå. De flesta kunde verkligen inte dansa, inte alls.
Men aja, jag hade grymt kul i alla fall. Även denna kväll stupade jag i säng direkt när jag kom hem.


Har massa bilder, men lägger upp de i ett annat inägg :)Glad tjej....eller inte.


Äntligen hemma

Kom precis hem från att ha varit iväg (långt iväg, 1 timme tog det att åka dit) på match. Efter 4 timmars väntan fick jag spela. Dock fick jag avbryta matchen för att det blev för mörkt och de hade inga lampor. Men jag vann i alla fall!

Kom hem till ett tomt och mörkt hus, eller jag har ju hundarna som sällskap (tur det, hatar att vara ensam hemma!). Och jag hatar mörker och det är verkligen mörkt här, de har inga gatulyktor.

Sitter och äter pasta med köttbullar, mums. Kollar på Projekt Runway och ska snart sätta igång och plugga. Test i idrotten imorgon (om soccer, så inte direkt så svårt...), kemiläxa och skriva om poverty in the U.S! Men allt som allt borde det inte ta så långt tid (kan jag ju hoppas!).

Puss

T-shirt

Här i USA har de T-shirtar till allting.

En speciell t-shirt till:
 • Skolan
 • Sporten men tränar
 • Clubben man är i
 • Grade men går
 • Om man hjälper till på något ställe i skolan, som t.ex. student service
 • Egna gjorda tröjor till sporten man tränar
 • Laget man hejar på
 • Staten man kommer ifrån

Kommer inte på något mer förtillfället. Men nästan alla går runt med tröjor med något namn inom dessa områden tryck på tröjan. Nu ångrar jag lite att jag inte köpt någon Svergie tröja, det hade varit respekt!Idag skulle man med t-shirt visa vilken grade man går i


Seniors fick ju den enklaste färgen svart.

Blotta lite känslor

Jag tänker inte skriva om hur min dag varit idag, dvs vad jag gjort (typ). Jag vet att ni tycker det är tråkigt att inte läsa om vad jag gör (höhö).

Nej, men idag , dock bara efter skolan blev typ allting fel. Gaah, jag är en sådan människa som måste planera saker, jag blir jättestressad om jag inte har saker planerat. Kan meddela att denna dag inte hjälpte mig att stressa ner. Kan berätta nu varför.

Började efter skolan med att stå i kö för att köpa homecomingtröja, står där kanske i 5 minuter och blir jättestressad för varje minut som går. Skulle nämligen på match och bussen skulle lämna klockan tre (och stod i kö från tjugo i). Sen hade jag mitt rack i Abbys skåp och mina kläder i Kristis (fråga mig inte varför) så ville inte att de skulle hinna gå och glömma ge mig mina saker. När jag har ungefär 6 personer framför mig i kön säger de att de endast har 1 small-tröja kvar och 2-medium. Jahop, var bara att komma tillbaka imorgon och stå i kö igen.

Påvägen till omklädningsrummen möter jag Kristi som berättar hennes kombination för mig, hon skulle nämligen gå att fixa en sak. Tror ni jag får upp skåp-j*veln. SÅKLART INTE! Kristi hittar jag inte heller. Står i korridoren och nästan börjar gråta för att jag var så stressad. Då kommer x (kan inte hans namn, han är chef för alla sporter i alla fall) och frågar om inte tennisbussen ska lämna snart. Då förklarar jag mitt problem för honom och han ger mig en nyckel som man kan låsa upp alla skåp med. Tror ni det går...? Nej, såklart inte!
Jag har då insett att jag behöver hjälp, men han kan ju inte gå in i tjejernas omkläddningsrum. Så min sista utväg var att störa min idrottlärare mitt i ett möte. Men aja, hon låste upp och sedan gled allt på.

Haha, trodde ni va. När vi kommer fram där vi ska spela berättar de att det bara finns 2 andra jv-spelare på plats från andra laget och vi är 12 från Bay Port. Jippi, så det blev att dra lott. Jag var inte då en av de som fick spela. Fast efter ungefär 1 timme så kommer två andra jv-spelare så får spela i alla fall. Mitt under matchen så avbryts vi med att det andra laget måste ta foton. Amen skämtar du med mig människa? Nej, det gjorde de inte...så efter ungefär 20 minuter kan vi äntligen fortsätta. Jag vann , skönt.

Det var det som hände idag. Men mer krångligheter med tennisen. Som kommer här:

1. Skulle ha haft match igår så var tvungen att tacka nej till en shoppingtur inför homecoming med en kompis. Spelade vi matchen? Nej. Fick jag tag på min kompis? Nej.
2. Vi skulle egentligen inte ha spelat match idag, så var tvungen att ställa in en annan shoppingstur med en annan kompis inför homecoming.
3. Vi har träningen till fem på fredag. Dock måste jag vara i skolan vid sex igen. Så på en timme ska jag hinna duscha och göra mig iordning. Fast kan nog gå tidigare, men det är vår sista träning på fredag :( Säsongerna är inte långa här, men har nog spelat mer här än vad jag brukar göra på en termin hemma :P
4. Har match på lördag (om det inte regnar.) och vi kommer komma hem från 03.00 pm och klockan 05.00 pm ska jag vara hemma hos Rachel.
5. Om det regnar på lördag så blir matchen inställd och även den på måndag.


Förlåt för långa inlägget men är så fruktansvärt irreterad på den icke organiserade sporten just nu.

Nu kan jag sova gott

för att nu har jag gjort klart min kemiläxa (tack mamma, <3!) gjort klart min matteläxa, lärt mig Australien med städer, sjöar, hav ect. , skrivit en story med australienskt(?) slang, läst om proverty i USA. Hoppas jag gjort allting rätt bara. Men det kan jag börja oroa mig för imorgon istället. Godnatt på er!

Bestäm du

Oh jag hatar så fruktansvärt mycket när folk säger "bestäm du, jag bryr mig inte" eller rent ut sagt bara "bestäm du".
I vissa fall kan jag vilja bestämma och tycker om när folk säger att jag kan göra det, så jag vet att det är lugnt. Men i flesta fall tycker jag absolut inte om det.

Men som i detta fall så frågade en kille (ohhh!) om vi kunde ses i helgen och jag sa självklart ja. Sen säger han "Do u want to watch a movie at my house or yours?" varpå jag svarar "I don't know. I think it would be easier if we are here. But I have to ask my parents first. So in one way would it be easier to be at your house. Haha!" hans svar är då "Well its up to u"
Ja, men självklart att det är upp till mig. Vad trodde jag liksom? Men jag förstår honom i detta fall varför det är upp till mig men jag vill inte att det ska vara upp till mig! *punkt punkt punkt*Han vill inte bli igen känd på stan så var tvungen att censurera hans ansikte.

Tråk

Kom nyss hem från skolan. Va, vad gör hon hemma så tidigt?
Matchen + träningen var inställd för att det "regnar" hm...det regnar inte ens. Fast det regnade lite förut, men ändå. Ville ju spela och vad ska jag göra nu liksom?
H/W....är väl illa tvungen!

Homecoming week

Veckan jag har väntat på är här.

Måndag: idag var det P.J day, dvs alla skulle ha på sig det som de sover i. Tog jag några bilder? Nej, det gjorde jag inte. Förskräckligt tänker ni då, varför gjorde hon inte det för? Jo, det ska jag berätta för er. Min kamera var urladdad.

Tisdag: Animal print day. Japp, för jag har jag en outfit för att se ut som ett djur....eller inte? Tiger kanske....grrrr! Nej, men Tim hade en Eric Clapton tröja och han brukade tydligen sjunga för djur...så hm, det funkar :) Match btw denna dag.

Onsdag: Freshman ska ha kiwigröna kläder (bra att jag inte är en freshman för har inga kiwigröna kläder.) Shopmores ska ha babyblue kläder (bra att jag inte är en sophmore för har inga babyblåa kläder). Juniors ska ha gula kläder (bra att jag inte är junior för jag har inga gula kläder). Seniors ska ha svarta kläder (bra att jag är Senior för har massor av svarta kläder!)

Torsdag: Sunglasses/Hat day. Japp, så fram med solglassögonen och hatten. Vi kan ju hoppas att det kommer vara sol också.... Match denna dag också.

Fredag: Schoolspirit day. Ha skolans färger på sig. Sen är det även homecominggame på kvällen. Sjunga nationalsången, wihooo.

Lördag: Match, inte så whoo. Sen hem och dusha. Sen vidare hem till Rachel. Sen ska hon och jag + 7 andra tjejer åka någonstans och äta tillsammans. Sen tillbaka hem till Rachel och så ska vi göra oss iordning tillsammans. Sen ska vi hem till en annan tjej och fotografera oss (hon hade tydligen någon jättensygg sak på baksidan vi skulle fota oss vid...vi får väl se :)) . Sen vidare till the dance :-D Sen får vi se vad natten leder oss. Lori har sagt en sak till mig, Stanna uppe länge på homecoming natten. Ok, om du säger så ;-)

Såhär ser min vecka ut. Ska fota MYCKET!!!!

Natti

Jag kom precis hem och ska nu sova, är jättetrött. Homecomingweek nästa, så jäääädra kul det ska bli :)
Ni undrar kanske vad jag precis kommit hem från föresten. Jo, Lori (min värdmamma som även är IEC åt 5 andra) bjöd oss alla på glass på DQ och en pratstund. Det var jättetrevligt och vi snackade om allt möjligt. Och alla är så söta, snart ska vi åka till Chicago tillsammans, det ska bli jätteroligt. :-D
Har tyvärr inga bilder, glömde kameran. Sorry! Gush, måste bli bättre på att ta bilder och visa för er. Promise, jag ska skärpa mig!

Men denna bild kan ni få se istället. Från Claras birthdayparty i fredags :)Sånger vi sjunger i choirn just nu

USA:s anthem:Johnny, I hardly knew ye:Zum Gali Gali:Beauty of the earth:


Jag saknar

Entrecote, sour cream and onion potatisklyftor and bearnaisesås.


Godnatt

Hjärtegull, hörs imorgon (or today....) <3

Igårkväll

Chris, Alyssa, Clara & Jag igårkväll.

Jag har helt glömt bort...

...att visa er denna video. Fick för några veckor sen några tjejer i mitt lag att testa på saltlakrits. Men glömde helt bort att filma de första, men fick en på film i alla fall! :)


Ja, vad tror ni?

Någonting för mig? ;)


Hej Farmor!

Jag vet inte om du läser detta men då kanske någon annan kan vara snäll och hälsa min farmor detta:

Ditt brev har kommit fram och är i säkra händer. Jag blev tårögd när jag läste ditt bra, tack för allt! Jag älskar dig jättemycket och saknar dig. Jag tänker på dig här borta på andra sidan jordklotet. Jag hoppas att allt är bra med dig,
Puss!!


Bilder

Ni var många som tyckte jag saknade bilder på allt möjligt men mest på de jag umgås med. Jag har en del jag tog igår, men jag ska bli bättre på att ta bilder och lägga ut på bloggen. Jag lovar :)
Men här kommer en del.Bild 1: Inte en bild på de jag brukar umgås med direkt. Men en bild på min och Loris "fruktpizza" supergod!
Bild 2: Paul and our mascot. ;)
Bild 3: Clara and me.
Bild 4: Taylor
Bild 5: Morgan
Bild 6: Abby (and emily in the background)
Bild 7: Glad tjej!
Bild 8: Jordan and Taylor.
Bild 9: Carissa
Bild 10: Libby


Det räcker för denna gång. :) Men lovar att bli bättre på att lägga upp bilder!

Puss

Dagens citat

Sara slår ett otroligt snyggt slag under sin match varpå Chris utbrister.

"Sara do you go to Hogwarts? Beacuse that was magical"

Film


Frågor (och svar!)

Margareta:
Woh, vilket flyt ! Matteprovet godkänt (algebra är svårt tycker jag), Kemiprovet svarsalternativ, Kören ska sjunga på homecoming-så kul, Fotbollsmatch när hemmalaget vann-måste vatt bra stämning !! Vad heter laget?
Bra när du börjar få tillbaka prov nu också, ser var nivån ligger, vad de kräver.
Lite kul det här när man börjar tänka på engelska istället för på svenska!
En annan sak. För ett tag sen läste jag ju en del andra utbytesstudenternas bloggar du har länkar till. Frågan är om det var en tjej som faktiskt inte kom iväg, hennes blogg slutar med att hon väntar på placering o familj.( Jag tror att det var en annan organisation dock.)
Tur det löste sig så bra för dig. (Jag såg också 2 tjejers bloggar som slutade på flygplatsen, vad hände sen tro?)
Kikar du på några av de andras bloggar? Ex.vis har du sett att en tjej som är placerad i Tennesse har dresskod i sin skola, tom på gymnasikkläderna?
Ha en trevlig, avkopplande helg! / Kram Maggan

Svar: Laget heter Bay Port Pirates. Men vi säger bara "Pirates".
Jag har inte läst om någon som inte kommit iväg, men jag vet att det är folk som detta år inte fått någon familj vilket slutat med ett besked att de inte kan åka.
Japp, jag läser andras bloggar. Jag läser alla jag länkat till som använder "blogg.se" eller "blogspot". De andra kikar jag in på lite då och då om jag ha tid. Japp, jag läser hennes blogg t.ex. Det är sjukt vilken dresskod skola hon kom till....jag har tur att inte ha hamnat i en sådan skola.

Håkan:
Det där med blockday förstod jag men inte PLC-day. Vad är vitsen med att 41-minuters lektioner isf 45-minuters en hel dag?

Svar: För att vi ska kunna börja en halvtimme senare. Haha! Ändå svaret jag kan komma på. För har vi 41 minuters lektioner + endast fyra minuter mellan varje lektion så tjänar vi ihop den där halvtimmen och kan ändå sluta samma tid som vi brukar.

Whoo!

En månad i Green Bay, Wisconsin, USA idag! Det borde firas. :)
Just nu firas det med en otroligt huvudvärk, fötter som gör ont, nackspärr och en otroligt tung kropp. Detta kommer bli en rolig kvälll....höhö.

Om ni inte redan röstat på vilken klänning ni tycker jag ska ha på homecoming tycker jag att ni ska gå in och göra det nu och det gör ni här.

Vilken klänning borde jag ha på homecoming?

1.2.3.

Träning

Idag på träningen , eller det var snarare på matchen. Ja, vi spelade match idag :)
Men i alla fall. Några i mitt lag började sjunga på "Hey Mickey" helt plötsligt . Whoo, dock sjöng de (såklart) på engelska, men anyway. De kan låtar av svenska artister ;)

Sen kan jag även berätta att jag började blöda näsblod mitt under min match. Hej, gud vad lyckat!


Skön vecka!

Andra dagen på min första fem dagars vecka i USA är avklarad! Denna vecka är lite speciell, har precis sett att vi har en sån här vecka varje månad. Ska nu berätta varför den är speciell.

Jo, det är så att måndagen är helt normal. Inget konstigt alls.

Tisdagen däremot är en såkallad "PLC-day" vi börjar en halvtimme senare än vanligt och varje lektion är 41 minuter istället för 45 minuter. Sen har vi bara 4 minuter mellan varje lektion hela dagen. Vanliga dagar är det 5 minuter innan lunch och 4 minuter efter. mellan varje lektion

Onsdagen är en såkallad "blockday". Då har vi classhour 1, 3 , 6/7 , 10 och 12. Vaje lektion är då 90 minuter istället för 45 minuter.

Torsdagen fortsätter med "blockday". Fast då har vi de classerna vi inte hade dagen innan. Varje lektion är precis som dagen innan 90 minuter långa.

På fredagen har vi "early release" så vi slutar vid 12:35. Det är awesome!

Bortgjord!

HAHA, gjorde bort mig så himla mycket idag på min multicultural literature lektion. Amgad!
Vi snackade om vad "What people think about us (USA)" and "What we want people to think abouts us". Alla skulle själva skriva saker de tyckte, sen skulle vi gå igenom allting tillsammans. När vi sitter och rabblar upp några adjektiv på "What people think about us" så säger någon "Tatesless" och jag utbrister "haha, yes. That one was so good" Varav de blir knäpptyst och alla kollar på mig. Men någon började skrattade och då bröts den pinamma tystnaden som tur var. Jag försöker sedan bortförklara mig på ett bra sätt. Något med "Det gäller inte alla. Men här kan folk bara slänga på sig lite kläder utan att bra sig om vad andra faktiskt tänker. Men jag vet att i Sverige så tänker folk lite mer på vad de faktiskt sätter på sig, kanske inte alla men fler än här. Men jag säger inte att det är inte dålig sak, det kan ju vara en bra sak att ni tror så mycket på er själva att ni inte bryr er om andra."
Aja, läraren förstod vad jag ville få ut av det i alla fall och han skrattade och sa "bra åsikt" andra kanske var lite mer buttra för trodde att jag snackade om de. Så kan ju säga att några bästa vänner i denna klass kommer jag ju inte få!

Jag försöker även filma på denna lektion idag. Vet inte alls hur det blev har inte kollat på det än. Dock så var nog den här lektionen den mest skrattlösa lektion vi haft dvs inget roligt att kolla på. Men ska kolla igenom och se. Kanske filmar om på torsdag istället (har inte denna lektion imorgon, vi har blockdagar ons/tors)

Hej!

Ni vet vem jag är men vet jag vilka ni är? Nej, jag vet ju inte det!

Så nu vill jag att du skriver vem du är, vart du kommer ifrån och vad du tycker saknas i min blogg.
Det skulle vara jätteroligt att veta så skriv skriv skriv :)

Varför?

Varför ska alltid de bästa sluta? Vaaaarför? Min absoluta favorit lärare på skolan berättade idag att han sista dag är på fredag. Så himla trist! Han har fått alla tråkiga saker och låta roliga. Sen är ju han min favorit för han gav mig ett A på min essay också. ;)
Men ändå, så himla tråkigt. Jag måste fimla lite på någon av hans lektioner. Vi skrattar hela tiden. Som idag kom rektorn in och pratade med honom (dock gick de ut och snackade enskilt) Sen kommer han tillbaka och säger "Det rektorn sa till mig...kan jag inte berätta för er" Liksom ok ? HAHA x) Det låter roligare när man säger det....men han lägger in små roliga kommentarer hela tiden.
Jag är lite ledsen att jag inte hade kameran med mig på dagens lektion, för det var nog den roligaste vi haft :P

Picknick

Som sagt idag har jag varit på "picknick" med andra utbytesstudenter. Det var kul att äntligen få se hur alla andra ser ut. Lori har snackat lite om hennes grupp så har ju hört en del namn och nu har jag äntligen fått ansikten på namnen :)

Tänker inte skriva värsta långa inlägget om vad vi gjorde. För vi åt och snackade och tog massa gruppbilder...det var väl typ det. Eller jo, det var ett liiiiitet "tivoli" precis bredvid där vi hade picknick. När picknicken var slut gick jag och några andra utbytesstudenter dit och åkte lite. Fy vad jag mådde illa efter allt åkande + all mat.

Så väl hemma la jag, Lori & Tim oss framför US Open finalen och var typ halvt döda. Sen direkt efter börjde Packers-Bears matchen, men jag gav upp. Det är kul att kolla ett tag men sen blir det bara långtråkigt. Sen så har jag skola imorgon + 4 dagar till. Min första 5-dagars vecka i USA, coolt. Men aja, jag måste vara pigg....så godnatt!

BTW, träffade Linnea från Sverige idag. Vad kul att få se henne. Jag tyckte vi var duktiga som hela tiden snackade engelska med varandra istället för svenska. För det var ju en del (mest tyskar...inga kommentarer) som snackade väldigt mycket tyska med varandra. Jag förstår inte grejen? Ni är här för ett år, snacka engelska i ett år. Ert egna språk kan ni snacka hur många år som helst sen när ni kommer hem igen....1. Tom & Ann:s grupp. Det var tre IEC grupper där. Tom & Ann, Lori and Lauras. Dock var jag med på bild i Lori:s grupp också. Så jag är med i två grupper. Haha! Dock har jag ingen bild på Loris grupp. Men tror Tom skulle mejla ut den :)
2. Bara utbytesstudenter från Tom & Ann:s grupp.
3. Alla utbytesstudenter från picknicken.
4. Jag gjorde som Sandra och skalade ett löv.

Videoblogg


10:11 am

Hörs senare! Ska iväg på picknick med andra utbytesstudenter nu!

Rundvandring


Seniorpic

05.08 pm

Rachel, en tjej i min klass började snacka med mig om när hon skulle ta sitt seniorpicture. Jag fattade ingenting "seniorpicture", vad ska man ha det till? Jo, men det är den bilden man ska ha i yearbook svarar hon då. Då blev jag helt ställt, liksom va? Har min inte sin skolbild....? Trodde jag i alla fall, men så fel man kan ha.
Jag har suttit och gnettat på det där, ska jag också ta seniorpicture, eller hur ska jag göra? Men så tänkte jag att jag låter det gå, det kan ju inte vara hela världen om jag inte gör det?

Men idag när jag och Lori snackade om det där med abonnemang. Då berättar hon även att hennes väns fru är fotograf, eller var förut. Och så säger Lori att hon tycker jag ska ta mina seniorpictures hos henne om hon kan och vill dvs.
Det är bra att ha en värdmamma som vet allting som måste göras hit och dit.

Jag känner att jag är helt rätt!

Abonnemang

Har precis snackat med Lori om abonnemang. Berättade om ett jag hade hört om som kostade 10 dollar/månad och du smsade hur mycket du ville. Men tydligen hade deras förra utbytesstudent haft det och det hade slutat med att det blivit runt 50 dollr/månad istället. För det är någonting som okstar extra, eller något sånt, hajade inte riktigt. Men vill ju i alla fall inte betala 50 dollar i månaden.
Men Lori ringade hennes kompis som tydligen är bra på det här med abonnemang. Lori lämnade ett meddelande så väntar på att hon ska ringa tillbaka, :)
Så allting blir nog jättebra!

Hihi

Ett samtal mellan mig och Tim igår påväg till footballsmatchen. Det fick oss båda ett gott skratt!

A: I have money, keys, phone and camera with me.
T: Yeah, that is all you need.
A: yes, and it is good that I don't have so much with me beacuse then I can have everything in my pocket instead of a bag. Beacuse a bag can you forget somewhere but I will not forget my pants somewhere beacuse I gonna keep them on! So then I know that I don't gonna forget something.

Film från footballsmatchen


Svar:

Magistern:
Hej! Svårt med svenskan? Haha... Du verkar trivas. Kul. Hörs.
Svar: Haha, lite. Förut försvann de engelska orden nu är det de svenska som rycker istället. ;)

Håkan:
Kul med lite reality video. Mera sånt! :-)
Kan du inte filma på en lektion?

Kram! <3
Svar: I can fix that. Tar inte så långt tid så om det är bra så försöker jag göra det oftare ;) Jo, jag kan filma på en lektion. Vilken skulle vara roligast att se en snutt på? Algebra, Chemistry, Concert Choir, Geography, Gym, Multicultural literature eller Social studies? :) Kram!

Eva:
Schysst att se din skola. Har du skaffat ryggsäck också?/Eva
Du har sådana alltså? Coolt! En liten bild kanske? Kram, Eva
Svar: Nej, jag har inte skaffat någon ryggsäck än. Måste verkligen göra det! Så himla praktiskt. Får se till att göra det.
Japp, jag har en sådan :) Kanske kan ta och fixa en bild. Har ingen men kan försöka fixa det om jag kommer ihåg ;) Påminn mig! Kram!

9/11

Idag har jag haft en otroligt dålig dag, egentigen vill jag bara sova och glömma bort denna dag. Men när jag sedan blickar tillbaka vill jag ändå minnas den här dagen för det är saker som är värda att nämna.

Jag har i alla fall:
 • Haft mattetest. Det kändes bra innan provet när jag fick provet i handen kändes det inte så bra när jag hade gjort provet kändes allt skit. Så jag pratade med min mattelärare under hans study hall och då kändes allt bättre. Han är en jättebra lärare, tänk om jag kunde ha han i alla ämnen!
 • Haft chemistrytest, jättelätt true/false frågor....haha!
 • Haft geography quiz, gick helt ok.
 • Haft musik test, amgad säger jag bara. "Hej jag måste öva"
 • Fått reda på att choir ska uppträda på homecoming, ska sjunga national sången. Jag kan de tre första menningarna, cred till mig?
 • Kollat på "America Remembers" en film om 9/11. Otroligt bra film och otroligt bra gjord. När de första planet kraschar så har de tagit filmer från alla fyra vinklar Det värsta var när man såg bakifrån, det var hemskt!
 • Lämnat in min essay....känns sådär. Om jag tolka frågorna rätt känns allt bra om inte så känns det inte bra. Men jag tror jag fattade de rätt.
 • Haft två tysta minuter.
 • Haft konditionsträning på träningen.
 • Tom & Ann (min IEC) plockade upp mig från träningen så åkte vi och åt. De skjutsade sedan hem mig, jag hoppade in i duschen, i kläder, sen in i bilen för sedan åka till...
 • Football game! Som vi vann med 35-23, who!
 • Råkat lägga pengar (dock inte mycket, som tur var!) i min ficka, som jag har håll i. Stannade de där? Nej. Detta hände innan matchen börjat så jag var på rätt dåligt humör först + att jag var jättetrött. Men det höll inte länge. Efter några minuter efter matchen börjat så hade man inte sina tankar annat än på matchen.
Så jag har haft en fullspäckad dag, har inte hunnit tagit det lugnt överhuvudtaget. Men nu är jag hemma, sitter här med glass och färsk frukt. MUMS!


Sen vill jag säga GRATTIS till min Mormor som har namnsdag idag (hos mig i alla fall!) Så grattis på dig :)


Nu när jag blickar tillbaka på min dag så ser den relativt bra ut så den kanske inte var så dålig som den kändes. Haha!

Videoblogg


Jag älskar dig <3

Syster ditt brev har kommit fram, du är så söööt. Gush saknar dig och älskar dig jättemycket :) <3


svar:

Margareta , Sverige:
Hej! Kul att tennistjejerna är så snälla, trodde nog det fanns många snälla människor där. Kommer ihåg det från vi var över. Bra att du fått tillbaka matteprovet godkänt. Grattis! Var det svårt? Vad handlar matten om just nu? Vilka fina bilder du tar.(Väldigt bra bilder på dig själv också!) Skoj att weekenden blev så lyckad. Men uh va de verkar köra farligt i kurvorna på avfarterna.
Har du haft några mer funderingar på att så småningom när det blir lite lugnare, kontakta våra släktingar i Wisconsin o Minnesota? / Kram Maggan
svar: Ja, det finns väldigt mycket snälla människor här :) Japp, det är relativt svårt. Har jobbat med allting förut men när alla termer är på engelska blir det lätt snurrigt. Det är algebra, den svåraste....eller det finns college matte också, men det svåraste algebra kursen. Jag har snackat med Tim om det där med släktingarna och han tyckte det lätt jätteintressant. Men vi spann inte vidare någonting på det :)
Kram,

eva:
Ska inte du också skaffa så där snygga tenniskläder som dom har? /Eva
svar: vem har sagt att jag inte har de där snygga tenniskläderna som de har? :)

Lite bilder


Det är mycket som måste organiseras för att man inte ska glömma något till någon lektion.


Om ni har glömt bort hur jag ser ut så får ni en bild här!


Här är nåra av de snällaste flickorna jag någonsting träffat.


Tennistjejer, who. Det är härligt att vara en del av de.

Hade inte så mycket roliga bilder, har nog några på mobilen. Men nu måste jag sova så det får bli imorgon!

9/9-09

Bra datum idag (ok igår för er i Sverige då..) för då behöver jag inte tänka så mycket när jag skriver datumet. Här skriver de ju nämligen månad/dag/år inte dag/månad/år som jag är van att göra. Så allt blir lite snurrigt ibland, men idag har det inte varit något problem ;)

Vad har hänt denna dag då...?
För exakt 233 år sedan blev "United Colonies" "United States" , kolla vad jag kan :)

Sen idag på social stuides skulle vi märka ut länder i Europa år 1914 (innan WW1) och vem var det som fic hjälpa alla? Jo, jag såklart. Det känns bra att jag i alla fall har lite koll på världsdelen jag bor i :)

Jag har....
sjungit inför choir:n idag, själv. Dock behövde alla tjejer göra det (ungefär 25 stycken) men ändå.
kollat på slumdog millionaire vilket har gett mig minnen...
vaknat upp 05:40 och trott att klockan varit runt 03:00 och varit glad att jag kan sova drygt tre timmar till. Men när jag sedan kollar på klockan och upptäcker att mitt alarm ringer 10 minuter senare så kändes livet hopplöst.
ätit en jättestor hamburgare + tre majskolvar. Min magsäck börjar töjas ut. Mouhaha.

Har massa av bilder jag inte lagt upp, men lägger upp de senare. Har en essay som ska vara inne på fredag, men det skadar ju inte att göra den redan idag :)
Har lite annat smått och gott också men får se om jag skriver in de idag, annars får ni titta förbi imorgon då jag defenetivt skrivit in det ;)

Puss

Who!

Idag har varit en MYCKET bra dag.

Jag har:
 • Blivit godkänd på mitt mattetest
 • Fått min klänning på choiren
 • Ätit pizza (som var jättegod!). Den hade ost i kanterna och jag kan äta den varje dag om jag vill (lunch i skolan)
 • Fått skjuts hem från tennis från en tjej där, så nu är det släppt och nu vet vi att vi bor nära varandra och det är ingen omväg om hon skjutsar mig.
 • Frågat massa frågor till några tjejer på tennisen så nu känns saker mycket bättre.
 • Vi har speciella tisdagar framöver. Vi börjar en hel halvtimme senare. Men tror ni skolbussen kommer och hämtar upp mig en halv timme senare? Nej, jag kommer sitta i skolan en timme. Haha, trodde ni va? En tjej på tennisen mamma erbjöd sig att skjutsa mig till skolan varje tisdag så jag kan få sova, whoo :) Så nu får även Anna sova lite ibland.
 • Är ensam hemma så behöver inte bråka med någon för att få tv vid sju då
 • 90210 börjar igen!!! Som jag har väntat, äntligen. 8 minuter kvar...
Mindre bra saker:

 • Vi spelade match idag, som jag hade glömt , så fick spela i en jätteliten tröja som åkte upp hela tiden....
 • Laget var skitbra så ni kan kanske lista ut hur det gick....? Äsch kommer igen på torsdag!
 • Har slagit i min axel så det gör svinont
 • Har jättemycket homework tills imorgon :(

Posar med min fina lista på homeworks. Och ett nummer uppe i hörnet ;)


Hej!

Nu drar jag till skolan :)


Cops in every corner

Det är helt sjukt hur folk kör här i USA. Innerfilen går i 100 km/h. När de kör av en avfart kör de av i minst 90 km/h. Det finns tom skyltar här som visar att bilen kan välta om de kör för fort i avfarten. Bryr de sig om det? Inte ett dugg.
Sen är det även poliser överallt. Kanske iofs inte så konstigt eftersom de kör som galningar. Men de är lite fjantiga ibland, poliserna snackar jag om nu. Som senast idag hade en polis stoppat en tjej (vad det nu har med saken att göra...) men han hade kallat dig en annat polis. Så de var två poliser på en fortkörare....jisses. Why?
Sen blockar poliserna upp vägen hela tiden så de är grymt mycket köer.
Som igår åkte vi förbi en bilolycka, bilen var borta (och motorcykeln som också var inblandad) så det var ingenting som blockerade vägen. Ha! Trodde ni va? Poliserna blockerade vägen, två filer blockerade de. Så det blev ju världens kö för alla skulle tränga ihop sig till en kö. Gud skicka trafikoffrerna till sjukhus, bogsera bort bilarna och flytta sedan på polisbilarna, hur svårt kan de vara?
Kanske borde bli polis här i USA och lära de ett och annat tips, vad tycker ni om det? Det låter väl som något?

Skype

Typ bäst!

Har inte snackat med min familj på ungefär två veckor. Så nu har jag precis avslutat ett samtal på en timme och åtta minuter med de. Otroligt underbart och var skönt att snacka ut.

Skönt att höra deras röster, de gör mig glad.

Jag älskar er, <3

BilderBild 1: det var fullt med folk på farmstreet
Bild 2: Det var rödingar överallt. Wisconsin skulle spela match på kvällen. Och att tillägga...vi vann!
Bild 3: Vädret var underbart fint!
Bild 4: Glass! Jordnöttsmör, jordnötter, chokladsås m.m MUMMA!
Bild 5: Vi på näst högst upp på hotellet.
Bild 6: Den blåa färgen är sååå fin!
Bild 7: Haha, söta.
Bild 8: STORA sköldpaddor. 5 ft (dvs typ 1,5 meter långa)
Bild 9: Hej!
Bild 10: Man kunde få fondue!
Bild 11: Var fint väder även denna dag.

Dricka

Jag köpte en dricka på "Taste of Madison". Jag trodde inte det var någon kolsyra i den, men var inte säker. Jag skruvar av locket och det pyser. Jag tar ett djup andetag och tänker "Ok, det var kolsyra. Men jag måste verkligen dricka. Det är nu mitt nya liv med kolsyra i börjar" Sedan tar jag en stor klunk. Men av "besvikelse" märker jag att det inte var någon kolsyra i...

Ändrade planer + fast hemma nu

Jag åkte aldrig till Tom och Ann. Följde istället med till Madison, vilket var tur. För jag har haft väldigt roligt, dock är det enda vi gjort åkt bil och äta....men ändå.

Vi började gårdagen att gå Farmstreet. Det är massa olika farmar som säljer saker de odlat. Det fanns hur mycket som helst, det var hur mycket folk som helst och det var hur varmt som helst!
Sen åkte vi till hotellet vi skulle bo på för att checka in, men vi fick inte checka in utan var tvugna att åka tillbaka senare. Så vi åkte istället till ett köpcenter i närheten och shoppade lite, jag köpte dock bara ett skärp (äntligen!) och ett par sköna sovbrallor (intresseklubben antecknar!).
Efter det åkte vi tillbaka till hotellet och nu fick vi checka in. En snabbdusch senare var vi påväg till en resturang som vi hade kollat ut. Dock hittade vi aldrig resturangen så vi åt på en annan italiensk resturang, super god! Dock när vi åkte från den italienska resturangen så hittade vi den vi hade sökt efter från början ;)
Där slutade vår kväll.

Sen idag var vi på ett gratis zoo, awesome! Fanns väldigt mycket djur, dock sov de flesta. Men aja, det var gratis....så ingen hängde läpp :P Sen åkte vi till "Taste of Madison" det var på samma ställe som Farmstreet var på dagen innan. Det går runt hela slottet, superfint! Maten var billig och vääääääldig god!
Efter det skjutsade vi Camryn till hennes campus, sen tog vi andra vårt pick och pack och åkte hem.

Bilder + annat kommer i ett annat inlägg!

Iväg

Jag ska spendera helgen hemma hos Tom & Ann (mina IEC). Tar datorn med mig men har absolut ingen aning om jag kommer kunna uppdatera där eller inte. Men det får vi väl se.

Men så att ni inte tror jag har dött eller något sånt, jag har bara åkt bort över helgen :)

Puss på er, <3

Mamma :)

Vi har datorer i skolan, med internet. Men jag har aldrig använt de. Sen är det väldigt begränsat vad man kan gå in på och vad man inte kan gå in på.

Det där som jag skrivit "skrivet 11:23" skrev jag under Study Hall i mitt anteckningsblock, som jag sedan skrev över i datorn :)

Och jag brukar ringa Tim eller säga till honom på morgonen vilken tid han ska plocka upp mig. Igår hade jag sagt att vi hade match och vi skulle sluta vid 6, men det blev något missförstånd. Så när jag ringer honom och säger att han kan komma och plocka upp mig och om en halvtimme säger han att han redan stått och väntat i en halvtimme. Så han hade kommit vid 5(då min träning i vanliga fall brukar sluta...)

Och pappa btw, det där huset vid rivieran blir bara klarare och klarare i min framtid ;)

Match!

Har precis spelat två stycken matcher och jag vann båda....who!

Ska inte sitta här, ska vara social mot Tim. Stackarn behövde sitta och vänta på mig i 50 minuter, jag har så dålig samvete!

Annars är det match ikväll, Bay Port mot något annat lag....kommer inte ihåg. Får se om jag åker iväg och kollar. Ingen verkade riktigt peppad, alla är typ helt döda efter veckan (och det har ändå bara varit en 4-dagars vecka...). Även jag är väldigt trött både i huvudet och i kroppen.

Imorgon, sovmorgon!

Bombar er med inlägg

just nu....men jag har homework att göra och efter de kommer jag säkert slockna av trötthet. Men ville skriva lite och svara på frågor, därför blev det såhär nu ;)
Men ett sista inlägg innan jag ska ner och göra klart mina homeworks!

Pappa, jag tycker du är urgullig på din bild i yearbook ;) Och bara för jag är snäll ka jag bjuda på hur min bild blev, :)


Att mitt hår ser ut som ett kråkbo och mitt ena ögat är helt flippat gör ju bilden jättefin.
Men hey, äsch? Vad gör det om 10 år?

A/B/C? MVG/VG/G? 5/4/3?

A = MVG
A- = MVG-
B+ = VG+
B = VG
B- = VG-
C+ = G+
C = G
C = G-
D+ = IG+
D = IG
D- = IG-
F = Totalt underkänd...!

Har ingen riktigt aning om hur det ser ut om man ger betyg med siffror istället. Men jag gissar på något sånt här...

A = 5
B = 4
C = 3
D = 2
F = 1

Eller det vara ingen gissning, jag har ärligt ingen aning :P Skrev bara för att se om det kunde vara rätt....? Fast om man fick en 1 kanske man var underkänd? Vet inte riktigt...

Men C är i mitten ungefär i alla fall, :)

Skrivet 11:30

Idag har jag haft min riktiga hemlängtan dag. Det har liksom inte gått att släppa. Jag har inte kännt att jag vill åka hem , utan att min familj och min vänner ska komma hit och hålla om mig. Vill ha en kram och en stöttande hand som säger att jag kommer klara det här.
Jag känner mig så ensam i denna stora värld. Jag saknar er så mycket. Vad har jag gett mig in på egentligen? Här står jag, Anna, 17 år i USA på andra sidan jordengloben från mina närmaste.
Men jag fortsätter kämpa med huvudet högt härborta för min, men även för eran skull. Det är inte bara ni som är långt borta för mig utan jag är även lika långt borta för er som ni är för mig. Dock bär jag alltid med mig er i mitt hjärta.
Men jag vet att jag kan klara detta för jag tror på mig själv och det här är det jag ville och nu är jag här.
Detta inlägg böev jättesnurrigt. Men jag är så full av känslor just nu.
Men jag älskar er alla därhemma och jag hoppas att ni mår bra! <3

Hello!

Imorgon är det fotodag. Jag hatar verkligen att ta skolfoton, sen att detta foto även ska hamna i yearbook gör ju inte saken roligare. Sen att jag ska spela soccer och ha ungefär 15 minuter på mig att byta om tills jag ska ta fotot gör ju inte heller saken mycket roligare.
Men jag håller humöret och leendet uppe och då fungerar allt jättebra :)

Idag i skolan har allt gått jättebra. Dock hade jag tre Homeworks, men gjorde klart hälften av alla tre på study hall. Sen när jag kom hem satt jag mig och gjorde klart resten innan middagen. Så jag hoppas jag gjort rätt saker nu och inte gömt något. Allting är väldigt förvirrande kan jag säga. Försöker skriva upp allt, så min kalender ser ut som ett virrvarr...kan knappt tyda den själv x)

Måste bara berätta att imorse när mitt alarm ringde så tryckte jag på snooze. Sen drömde jag att någon ringde mig. Så när alarmet gick igång tryckte jag på "svara"-knappen och sa "hello? Hello?" sen la jag på och undrade varför telefonen fortfarande ringde. Då vaknade jag till och upptäckte att det var alarmet....Lyckat ;)

Men nu måste jag sova, 05:45 ringde alarmet imorgon! Whoooo :)

Puss på er, <3

Lite svar

Maggan:
Hej,igen! Roligt att det verkar så bra!! Lätt också att sätta sig in i när du skriver så utförligt!
Ang detta m kurser är det ju som sagt du som måste bestämma, men ta chansen att prova på sådana kurser de kanske inte har i gymn i Sv el där de kanske kommit längre i USA forskning etc. Sen håller jag m Eva att kemi är roligt! o du kanske kan lära dig sånt du inte kan här? Psykologi är nog ett ämne de kan ligga lite före, men det kanske du kunde få på den där tomma luckan t våren? Men sen funderar jag på om man faktiskt behöver gymnastik på schemat när man sportar så mycket m tennis.
Kul det där m flipflop skorna! / Maggan

Svar:
På gymet så har vi inte som "gym" varje dag. Utan det är mer teori än praktiska saker. Jag vill ta massa kurser som vi inte har i Sverige, men de flesta var fulla....så lite tråkigt. Sen vill jag ju känna att jag kan klara av kurserna också. Får jag sämre än ett C (vilket jag inte hoppas att jag får!!) så blir jag hemskickad. Därför vill jag inte ta alldeles för svåra kurser. Som kemi t.ex. jag tycker det är relativt svårt. Sen när allting även är på engelska så blir det inte lättare. Men det skulle vara jätteroligt att kunna det, därför tog jag kursen. Men som jag vill sa, jag vill känna att jag har en chans att klara kursen också, men jag försöker, jag kämpar på!
Kram!

Håkan:
Jag funderar på hur det går med maten under dagen. Du äter lunch tidigt och sedan har du skola och träning till klockan fem. Hinner du med att äta vettigt?
Och hur funkar det med skolbussen? Är den gul?

Kram! <3

Svar:
Jag har tagit med mig lunch till skolan båda dagarna. Har inte förstått har lunchen fungerar (är jättekrångligt...men kanske ska se till att fixa något imorgon får se). Men sen har jag alltid med mig lite extra "snacks" har varit lite flingor, mackor ect. som jag äter innan träning. Sen äter jag typ direkt när jag kommer hem, så :)
Skolbussen plockar upp mig precis utanför huset. Sen kör den mig till skolan där jag blir avsläppt. Jag kan ta den hem också, men dock har jag ju träning så har aldrig åkt den hem.
<3


Och ja, skolbussen är gul ;)

Svar:

Lena:
Homecomining är en skoldans. Den har man efter den amerikanska fotbollssäsongen har dragit igång. Så på första matchen möter ens skollag ett annat skollag. Sen efter matchen går alla (eller de som vill....) på homecomning dans :) Har hört att det är en stor skillnad på homecoming om ens lag vunnit eller förlorat. Om de har vunnit är det jättebra stämning. Har de förlorat är folk oftast lite mer dämpade... :P
Så jag får väl hoppas att vi vinner ;)

Liza:
Jag vet inte varför jag inte läser amerikansk historia (eller engelska). Engelska kunde jag typ slippa för jag läser litteratur istället, men historian vet jag inte. Måste ändå förbi "Student Service" idag så kan fråga :)


Skolan fortsättning:

Jag har varannan klass på övervåningen och varannan på undervåningen vilket gör att jag behöver springa mellan lektionerna. Har antingen 4 eller 5 minuter på mig att ta mig från klassrum till klassrum, sajk!

Jag har bara gått fel en gång idag, men det löste sig jättebra.

Satt mig ett klassrum (där jag trodde jag skulle vara) en minut innan klockan ska ringa OCH MAN MÅSTE VARA I KLASSRUMMET så märker jag att jag är på D215 och jag ska vara på D115. Haha, fy fan vad jag sprang genom hela skolan x) Men jag hann....typ. Läraren var liiite sen, så hon märkte inget ;)

Har blivit tillfrågat om jag vill ha skjuts till skolan. Dock kom vi senare på att hon bor i Howard och jag i Suamico, så där brast det...

Har även blivit tillfrågat om jag vill följa med och kolla på homecomning klänningar. Fast hon hade redan en klänning och jag kanske ska ta en av Camryns gamla, så det kan vi typ också skippa.

Men sen har jag även blivit tillfrågat om jag vill följa med en tjej och hennes syrra på homecoming. Så nu har jag i alla fall någon och gå med, vilket är skönt (vill ju inte gå själv...)

Alla har ryggsäckar, då menar jag alla! Där känner jag mig lite mobbad....går runt med en sportbag (hade träning efter skolan....som alla andra dagar!)

Sen sista saken, typ alla tjejer (och vissa killar) använder flipflopp. Så det låter flipp flopp vart man är går x)

Nu undrar ni precis hur....

...första skoldagen gick. Och vet ni vad? Det ska jag nu berätta för er.
Det gick jättebra! Ok om jag gick själv hela dagen, men det gör typ alla andra också. Men hinner inte möta upp någon mellan lektionerna, så det var lugnt. Sen var det rätt skönt att kunna gå i sin egna takt, så det var inte jobbigt. Det var ingen som kollade konstigt på mig eller något sådan, så tummen upp (Y). Sen på själv lektionerna har vi bestämda platser, och alla jag satt med var jättetrevliga. Så som ni kanske fattar har jag haft en bra dag! Dock har jag tonvis av papper till Tim och Lori som de måste fylla i....

Tänker inte skriva i detalj vad jag gjorde hela dagen. Skriver lite mer detaljrikt om de olika klasserna istället.

BTW, gick mitt skåp. Förstår inte alls hur jag ska få upp det...det vill verkligen inte funka :s Sen så är jag senior. Alla utbytesstudenter blir senior, men ibland kan det vara så att man är med någon klass som bara är för juniors t.ex. men det är helt normalt. Men nu vet jag, jag är senior!

Algebra 2, 7:30-8:15:
Såååå himla rolig lärare. Och klassen är helt underbar, här kommer jag trivas jättebra. Att han gav oss homework första dagen kanske inte är att hurra för. Men det var lätt så...
Kan säga att algebra 2, inte är lätt, men det är inte heller så himla svårt. Så jag tror att det kommer funka för mig.

Chemistry, 8:20-9:05
: Både klassen och läraren är sååå tråkig. Sen är ju inte "kemi" det roligaste heller. Så ska se om jag ska byta eller inte. Vi har ju inte direkt kommit igång än. Det vi ska göra i denna klass btw är att labba, typ....hela tiden!

Concert Choir, 9:10-9:55: HAHAHA! Så hiiiimla roligt. Helt sjukt. Vi sjöng och sjöng och sjöng, och alla är så otroligt duktiga. Lärarna är så underbara. Alla elever är så underbara. Allt är helt enkelt underbart, dagens bästa lektion!

Lunch 9:55-10:30: Jag fattade ingenting alls av lunchen hur man skulle göra...tar nog med mig egen mat i fortsättningen. Vi har 3 olika matpass. Det är typ 500 personer som äter samtidigt. SMOCKFULLT!

Geography 10:34-11:19: Läraren är såååå himla rolig (typ alla min lärare är roliga) och samma med klassen. Vi skrattade oss typ igenom lektionen, det är så det ska vara....ibland!

Study Hall 11:23-12:08: Typ bästa lektionen som någon kommit på. Man hinner ta igen sina homework...eller snarare göra de. Eller så får man sova om man vill, men man får inte snarka x)

Gym 12:12-12:57: Den här klassen verkar fett snurrig, eller inte klassen utan själva "gym" . Sen verkar klassen lite konstigt också...men men. Läraren är snäll i alla fall. Jag hängde typ inte alls med, men har allt på papper så får läsa igenom det igen. Sen att vi har 10 minuter att ta oss från klassrum, till omklädningsrummet och byta om på 10 minuter gör inte saken mindre snurrig. Samma sak efter lektion. Och jättebra att jag har klassrummen längst bort från gymet både innan och efter....

Multicultural literature 1:01-1:46: Den här klassen tror jag kommer bli svår...vi ska läsa och analysera massor. Men läraren och klassen är jättebra, så jag tror jag stannar. Allting går ju, det kommer bara ta lite längre tid.

Social Studies 1:50-2:35: *Suck* Den ordinarie läraren är sjukskriven, och hon ska tydligen vara en av de bästa. Nu har vi fått en av de sämsta istället, hon är sååååå booring. Klassen är väl sisådär. Fanns en del roliga typer så :)


FAN!

Hur gick detta till?
Tydligen har jag blivit placerad som junior? Va fan?! Jag vill inte vara junior, har ju varit inställd på att vara senior.
Det blir direkt till student service imorgon, jag vill inte vara junior. Jag vill verkligen inte, jag vill vara senior. Jag vill, jag vill, jag vill.

Vi (jag) kan ju hoppas att det bara blivit något fel också. För skolan har sagt att jag ska vara senior, men har en kurs som bara är för juniors. Så jag hoppas verkligen det bara blivit något fel.

Fan, allt som har gått så smidigt hitills.

Schema

Jag har fått mitt schema nu. Först fick jag fel schema, fick ingen lunch *buhu*. Men nu är det fixat. :) Dock har jag fått några kurser jag inte vill ha, så kanske ska byta. Men ska se hur de är och i alla fall ge de ett försök.

Semster (termin) 1:
1: Algebra 2
2: Chemistry (vill heller ha psykologi)
3: Concert choir
4: Lunch
5-6: Geography
7-8: Study Hall
9-10: Gymnastik
11: Multicultural Literature
12: Social Studies

Semester 2:
1: Är tomt där....men det behöver jag inte fundera på förens nästa termin.
2: Social Studies
3: Concert choir
4-5: Small Animal and Horse Care
6-7: Study Hall
8-9: Advanced Composition
10: Lunch
11: Algebra 2
12: Intro to Law


Jag väntar tills imorgon innan jag berättar vad alla kurser går ut på. Så kika in imorgon igen ;)
Men som jag sa ska jag kanske byta ut några kurser, men jag testar först! :)

RSS 2.0