Heeeeej

Kommer ha en fullspäckad helg så kommer nog inte skriva någonting i helgen, kommer berätta allting med bilder och text på Söndag. I promise!!

Men kommer nu bjuda på lite bilder från veckan som gått, dock tror jag det bara är bilder från igår. Men anyway!

1. De dansade Pow wow för oss, det var riktigt coolt!
2. Clara & Adon
3. Hela skolan joinade dansen efter ett tag

Har filmer också, men har itne klippt ihop de eller laddat upp på youtube än så det får vänta. Kanske gör det lite snabbt innan jag går och lägger mig ikväll eller på Suuuuundag.

Bjuder på en rolig (och väldigt korkad) kommentar på min sociology lektion. Vi kollade på en kort dokumentär om en tjej från Indiana som åkte på semester till Japan och hittade sin man där. De gifte sig och har varit gifta i 16 år nu (eller mer då denna dokumentär var några år).
Vår lärare säger då, "diskutera i grupper vad ni tror var den största kulturchocken för henne."
Tjejen jag diskuterade med säger "Jag tror den största chocken för henne var kulturen"
Liksom duuuuh....? Menar du det? Du är så smart!!

Ha en bra helg,
Kram!

Who!

Idag så väntade jag och CJ (Tab:s bror) på att Tab skulle komma och plocka upp oss efter våran practice. Men hon dök inte upp på typ 15 minuter så CJ ringde hem (Tab har ingen mobil). Tab:s syster Ashley säger att Tab fortfarande är i skolan. Så vi går till the forumroom (where she should be) men där säger de att hon åkte hem för typ en timme sen. Men vi blir erbjudna skjuts av en lärare där istället.
På vägen hem diskuterar vi allt mellan himmel och jord. På någon sätt börjar han berätta att han var en gammal polisofficer. Då säger jag att att bli polis är något som står högt upp på min lista av drömjobb när jag blir äldre. Vet ni vad han säger då?!?! (såklart ni inte vet...än!).
Han säger att han kan ringa polisstationen och fråga om jag kan få vara med de en dag och se hur de jobbar och så. Vara på polisstationen, åka poilsbil och allt sånt som hör till. How freaking cool isn't that?!?! I AM EXCITED!!! :-D
Dock sa han att jag kanske behöver vara 18, han skulle checka. Men jag kommer ju fylla 18 innan jag lämnar detta ställe så jag hoppas verkligen det är ok för polisstationen :-D


Kanske borde köpa matchande kläder så jag inte känner mig utanför? ;)

BROR!

I miss my brother! Men "snart" så kommer han :-D Can't wait!


Mina kurser @ Semester 2

Algebra 2: Precis som förra terminen ingenting speciellt. Vi är typ samma elever som hade algebra 2 med mr. Nuthals första semestern. Några nya vilket känns skumt just nu men kommer väl kännas normalt efter ett tag.

Social Studies: Saknar min kalss hour 12. Tror jag kommer byta tillbaka till hour 12. Samma lärare och allt men eevern skit, booooring elever. Seriöst, inga roliga överhuvudtaget och vi är typ bara 15 elever hour 2. mer än hälften av de har grönt,lila eller blått hår. Alltså inget illa menat, det var bara lite speciella.

Choir: Ingenting som har ändrats överhuvudtaget. Samma gamla goa glada elever.

Small Animal and Horse Care: Ok, vet bane mig inte hur jag ska göra med denna klass. Vi är 13 elever, de flesta halvskuma. De flesta är där för det får science poäng för den kursen och det är typ den enda kursen som bara är en semester och man går science poäng för. Sen är det två tjejer som gör mig gaaaaaaaaaalen. De tror de är bäst och vet allting. En sitter framför mig och en bakom och de pratar med varandra typ hela tiden. Och läraren, stackarn var typ jättenervös. Han pratade om allting, massa konstiga saker som inte ens har någonting med kursen att göra.
Jag vill verkligen ta kursen men vill ju ha lite kul också...men som alla andra kurser vill jag ge den en chans. Det kanske bara är så att det känns konstigt i början innan vi kommit igång.

Study hall: We are freaking ETTHUNDRAFYRTIOEN elever i samma rum, ok ett ganska stort rum men ändå. Det finns 141 platser, så varenda plats är fylld. Tycker inte alls om det. Vill sitta i ett litet rum igen med bara 20 elever, I miss Mr. Breen :-(

Adv. comp: Kommer digga den här klassen. Alla essay gör vi genom google docs vilket underlättar saker väldigt mycket. Klassen är störtskön och läraren lika så. Vi asvlutade lektionen idag genom att kolla på Svampbob Fyrkant, haha!

Lunch: Har gått från att ha lunch vid 10 till att ha lunch vid 12. Sen också gått från att ha 400 elever i samma lunch till att ha 70. Riktigt skönt faktiskt då det inte bildas någon lunchkö :-) Sen är ju personerna jag sitter med så himla roliga!!

Sociology: Klassen är väl helt ok. En del roliga människor. Jätteblandat med åldrar, roligt...nja but whatever. Vår lärare Mr.Martin är så himla roliga så jag tror detta kommer bli en rolig klass.

Intro to law: Hm....borde byta ut den här kursen. Eller asså det verkar rolig på ett sätt då vi kommer åka på en massa fieldtrips till jail, courthouse ect. Men asså jag är inte intresserad av law överhuvudtaget....men det är så roliga människor i den så vill egentligen inte byta....

men jag tror jag kommer byta åt Social Studies till Photography and Intro to law to Social Studies. But we will see, will give everything a change first.

Riktigt dålig dag

Denna dag har inte alls som jag trodde att den skulle gå. Men jag tänker inte skriva ut det här. Varför?
För det är vänner här i USA som läser min blogg och vissa saker vill jag inte skriva ut för jag inte vill att de ska läsa vad jag skriver.
Så istället tänker jag skriva personliga saker här (tryck) där jag har koll på vilka som läser. Jag har lösenordskyddad den bloggen för att veta vilka som läser.
Jag vill inte hålla den borta från någon i Sverige, bara de som är här.
Så om ni vill ha lösenordet, skicka ett mejl till mig ( Zybban@hotmail.com ) så ger jag er lösenordet.
Jag tänker fortfarande blogga här, men de mer personliga sakerna tänker jag skriva i den andra bloggen.
Ok? Några klagomål?

Yes!

Minnesota didn't wiiiiiin!

So Saints against Colts in SuperBowl!!!

Mycket att berätta

eller inte så jättemycket....men en del i alla fall. Tar en dag i taget sen en vecka tillbaka.

Fredag 1/15:
Var i skolan , inget speciellt hände vi pluggade bara för finals. På kvällen var jag med Kim och Tab. Vi åkte till BK och skojade runt med Brittany and Ashley som jobbade. Sen åkte vi vidare till the mall för att shoppa lite. Men jag började må jättedåligt och efter ett tag kunde jag knappt svälja för jag hade så ont. Så runt 11 landade jag i soffan hemma med en massa clementiner och te.

1. De mobbade mig för jag har peppar i min ketchup, men jag var glad ändå. 2. Glad tjej. 3. Hade tråkigt i baksätet.
Lördag 1/16:
Skulle egentligen ha åkt till en av mina kusiners födelsedagskalas men jag hade dragit på mig en rejäl förkylning så stannade hemma. Tog det bara lugnt och sov mesta av tiden. Senare på kvällen kom alla utbytesstudenter (+familj) som min mamma är IEC för. Så det var fullt hus här hemma ett bra tag, men det var riktigt roligt. Tog min sista krafter och åkte en massa skridskor sen så grillade vi marshmallow med choklad och crackers, så gott!

1. Namn är inte min starka sida. 2. It was a lot of smoooke
Söndag 1/17:
Vad jag kommer ihåg tog jag det bara lugnt och tog lite tid att plugga till alla mina uppkommande finals.
Måndag 1/18:
Tim tyckte jag skulle stanna hemma men jag kände att jag behövde gå till skolan då jag hade test jag inte kände att ta igen samma dag som jag har finals. Dock började jag blöda näsblod första lektionen och jag kände mig inte helt ok. Försökte ringa hem men ingen svarade så jag var tvungen att stanna kvar i skolan. Dock gick eftermiddagen bättre då jag hade mat i magen och inga jobbiga lektioner.
Skule ha haft 3 timmars dansträning till musikalen på kvällen men kunde verkligen inte utsätta mig för det då jag mådde pytton.
Tisdag 1/19:
Hade tänkt och gå till skolan då jag hade test även denna dag och en massa olika saker då the finals var Onsdag/Torsdag. Men jag bestämde mig för att stanna hemma. Mådde först lite dåligt över beslutet då jag missar så mycket och jag sprack mina fina 0:or. Men hey, what ever. Jag somnade vi 8 och vaknade upp vid 1 igen, score! Sen pluggade jag resten av dagen.
Onsdag 1/20:
Startade dagen med audition för en låt vi ska sjunga på våran konsert i Februari. Men då jag var sjuk gick det åt skogen....så synd, skulle inte tacka nej till att ha solot. Sen var det matte final vilket gick åt håvete. Sen hade jag choir och där hade vi ingen final. Study Hall ingen final där heller. Sen ML ingen final där heller så det var en relativt soft dag.
Musikalträning efter skolan.
Torsdag 1/21:
Kemi final (vilket gick åt håvete!!), geography final vilket gick bra, inte så jättesvårt direkt....Gym final, haha, joke. Social Studies final, ingen aning om hur det gick, det kändes bra så jag tror det gick hyfsat i alla fall.
Som alla andra dagar hade jag musikalträning efter skolan.
Fredag 1/22:
LEDIG! Skulle åkte och shoppat med Kim och Tab....men icke. Fixade och donade härhemma, städade mitt rum och badrum bland annat....det behövdes. Sen vid 6 åkte jag hem till Clara och spenderade natten dära. Vi spelade Wii, Apple to Apple, celebrity ect. Mycket roligt. Dock kom vi i säng runt 4, vad lagom trött....
Lördag 1/23:
Vaknade upp vid 10 men fick inte igång Clara förens vid 11. Hennes mamma gjorde pannkakor till oss, så himla gott. Sen vi 12 så kom min mamma och plockade upp mig. Vi åkte vidare till hennes kusins barn (I think) på babyshower. Haha, det var lite intressesant men kul. Mycket god mat, like always.
Direkt därifrån åkte vi och hämtade upp C (en grabb som min mamma är IEC för) sen åkte vi hem hit. Jag hjälpte till att förbereda maten sen tog jag en powernap på 2 timmar, grymt haha. Efter maten fixade jag disken sen kom Tab och plockade upp mig och så åkte vi till the mall. Köpte lite saker, dyra saker för att vara mig, men jag behövde de. Sen åkte vi till DQ (kärlek) en stund och åkte sen hem till mig och kollade film och jag försökte lära henne massa olika svenska kortspel, var roligt!
Kom i säng runt 2, tröööött.

1. Söt Mason
Söndag 1/24:
Vaknade upp vid 11 och snackade med mamma en snabbis. Sen åt jag frukost med de som befinner sig härhemma för tillfället. Resten av dagen vet jag inte var den har tagit vägen. Har i alla fall inte gjort någonting då jag är så himla seg och vädret suuuuuuuger. USCH!
Skola imorgon, nya semester . P-E-P-P-A-D!!

Jag lever...nästan

hade tänkt och skriva idag om massa olika saker. Men saker blir inte riktigt som man tänkt sig ibland, så det får vänta.

Idag var föresten första gången jag kände att jag hade en jättestor längtan hem till trygga Sverige. Jag har börjat känna mig mer ocg mer osynlig härborta då det är en person som beter sig lite konstigt just nu (iofs förstårligt). Men längar så mycket till att börja en ny semester, nya klasser, nya människor, nya vänner. I hope it will be good....
Men snackade med Disa när jag behövde någon från Sverige som mest, och vem var inte bättre än henne? Har typ inte snackat med henne...på jättelänge?!?! Det var i början av Dec...NOVEMBER :o (kollade precis Skype). Ok, inte konstigt att vi hade så mycket att prata om :P <3

Ni får ursäkta

men bloggen får lida lite nu när mina dagar är fyllda med skola, massa plugg till the finals next week, sista-minuten-test och musikalträning.
Samtidigt försöker jag vara med mina kompisar så mycket jag bara kan.

Men jag vet att ni vet att jag prioterar mitt liv härborta framför allt annat. Detta är ett år, en upplevelse, en chans, det känns så hemskt att tänka att jag aldrig kommer kunna göra det här igen eller återuppleva det. Jag börjar gå mot min början av mina andra del av året härborta, redan?!?! Vart tog den första halvan vägen?

Usch, men nu ska jag sova. Behöver så mycket krafter jag kan tills imorgon.
Jag har:
Test på det svåraste kapitlet vi kommer ha i matte detta år. Så jäääääädra mycket och ingenting är lätt av det....
Redovisning i cirka en halvtimme (wish us luck, vi kommer behöva prata typ sjukt långsamt) om nunnor.
Ska välja min låt till min performance i Solo Ensemble (kan berätta om det någon dag).
Sen musikalträning, som vanligt.
Sen massa h/w....som vanilgt.

Godnatt.


Kollade på Idol premiären (two hours av underhållning) med Tim&Camryn.

Jävla match

Vi var så nära.

http://www.fmylife.com

Det är en sida där folk skickar in och skriver om något dåligt som hänt de under dagen. Ger er några utdrag på vad folk skriver.

  • Today my sister and I bought new cell phones. We both wanted the same phone in red, but the guy told us that there was only one red phone left. Flirting with him, I said "You should give the prettier sister the red phone". My new phone is black.
  • Today, after months of trying, my wife of seven years told me she is finally pregnant. I'm going to be an uncle.
  • Today, I was playing around on Photo Booth, using wierd effects on pictures of myself. I clicked on one and thought to myself that it was a realy ugly effect. Then I noticed that it was set on normal.
  • Today, my girlfriend accued me of not having any friends. So I ent out a mass text saying "Hey. what's up?" to prove her wrong. I didn't get any replies.
  • Today, it was my birthday. My parents handed me my present, and when I unwrapped it, there was a cellphone box inside. I was so excited to get a new phone, that I threw my old phone on the floor and stepped on it, while my parents watched in horror. I opened the box to see my phone, only to find a happy birthday card with 20 dollars in it. They'd just reused the box.
  • Today, after my girlfriend telling me for years that she would marry me in a heartbeat, I finally proposed. She said no.
  • Today, I was ina hurry to catch a plane. I got hald way to the airport and realized I forgot my phone. I drove back to the house and searched for it. I finally gave up and returned to the airport only to find that I was 10 minutes late for my plane. Just then my pocket vibrated.
  • Today, my best friend was texting me about her sick dog. She wrote "Do you think she will get better?", so I wrote "I hope she does". It wasn't until later that I realized I accidentally wrote "I hope she dies" instead.

Saturday 9/1

Idag så var Lori och skrev ett test i Oshkosh (som ligger cirkus en timme härifrån) klockan 7.30am. Det gjorde att vi behövde lämna hemmet klockan 6.00 imorse.
Men redan igårkväll kände jag att jag inte skulle komma upp klockan 6 så jag sa att jag hellere stannade hemma om det var ok.
Så från 6am imorse till 4pm var jag ensam hemma. Tänkte åka och åka pulka med vänner (som vi skulle gjorde igår men inte blev av då folk inte kunde och jag mådde sämst) men det blev inte av idag heller då jag fortfarande mår lite halvt knas.

När resten av la familia kom hem så bytte det om lite snabbt (och ägnade lite tid åt football on tv). Sen begav vi oss iväg till the airport för att möta upp en ny utbytesstudent från New Zeeland som min mamma är IEC till. Det ver egentligen tänkt att han skulle bo här, men det gick inte. Sen var det tänkt att hon skulle gå på Bay Port (samma skola som mig) men vi hittade ingen familj här men vi hittade en i Ashwaubenon så han går på Ashwaubenon High school istället.
Först var jag lite besviken då det skulle vara kul men en annan utbytesstudent från skolan som inte är från Tyskland. Sen även ha en annan i samma ålder som en härhemma då Camryn flyttar till Tyskland i Februari.

Men i alla fall först var jag inte besviken men nu är jag så gryyyymt besviken att han inte kunde bo här, för han var så himla trevlig. Men hey what to do.
Lori lovade att fixa så vi kunde göra saker tillsammans och sen åker vi även på samma DT så, aja...

Men efter vi (och 10 andra människor) plockat upp honom från flygplatsen så åkte vi till (kommer inte ihåg namnet) och åt jättegod mat. Men åt lite för snabbt (då jag var jättehungrig). Sen gick vi in i en jägaraffär (eller Tim ville gå dit, vi tjejer tänkte gå och kolla på klänningar men affären var stängd) och kollade och skojade runt.

Så nu är jag hemma och tänker och funderar på typ allt. Jag tog bara några bilder när vi var på flygplatsen. Skulle ha tagit på Daniel utbytesstudenten) och hans familj men tog inte med min kamera utan hans hostmothers kamera, så fick inga bilder, men kanske kan få tag i de.  Sen även när vi var och åt så tog en annan hostmother kort på vi fyra utbytesstudenter som var där, det var Jag, Christina (från Denmark) Carmello (från Italien) och så Daniel. Skulle frågat om hon kunde ta kort med min kamera så jag fick en bild också, men maten kom precis sen så glömde jag bort det. Men kanske kan få tag på den bilden också, hoppas det då jag vill visa er.
Var irreterad man kan bli på sig själv ibland av såna här små misstag man inte tänker på men som slår en senare.

Unga mammor

Igår during Social studies så pratade vi om någonting...kommer inte ihåg vad, men det pågick under 1980-talet och min lärare (sub.) säger:
L: Lärare
T: Travis
A: Anna (jag)
S: Spencer

L: So it was during my childhood
T: My mom was born just before that, so she was a little child when that happend.
A: When was your mom born?
T: 1979.
A: Are you kidding me? One Nine Seven Nine?
T: Yes, I promise
A: But that means that she is 30 years old. So she was....13 years old when she got you.
T: Yeah, she was 13.
S: My mom was 13 when she got me too.

Liksom jag var typ i chock, TRETTON år...men för de flesta i klassen var det helt normalt med så unga mammor. Liksom....ok.

Häng med på musikalträning!

Uno problemo! Jag kunde inte få in filmerna i IMovie, försökte allt men ingenting fungerade. Eller allt kan jag ju inte ha försökt för de fungerade ju inte, men gjorde allt jag kunde.
Eftersom jag inte fick in filmen i Imovie så kunde jag varken höja ljudet på filmen, klippa bort början (vår tränare står och pratar i cirkus 30 sekunder innan vi börjar dansa) och jag kunde inte heller klippa ihop alla filmer från träningen.
Så ni får nöja er sålänge med bra en film men lite för lågt ljud, ett tips, höj ljudet på datorn ;)


Jag lever!

I am alive, har bara inte haft tid att skriva. Eller lite tid har jag väl haft, men har inte haft någon lust....eller något sådant. Någon bortförklaring har jag i alla fall.
Vill bara börja med att fråga, MAMMA, PAPPA & SYSTER, gick resan bra hem?

Ok, vad har jag gjort the last few days.
I helgen gjorde jag inte mycket förutom att vara på min hostcousins Darrens flickvän (Jenni(y)) konfirmation. Gick snabbt och sen var det hem till hostkusinerna och äta massor av maaaat, aaah allting är så gott (och så onyttigt !!) Kollade med ett halft öga på Vikings matchen , memorerade i alla fall slutresultatet vilket var 44 - 7 till Minnesota.
Hemma så var det att kolla på andra delen av Packers - Cardinals matchen. Vinst till oss, whoo. Så nu blir det match mot Cardinals IGEN på.....Söndag.

Började skolan igår....vart tog "lovet" vägen?!?!?! Nu har jag inget lov förens April 5th. Eller jag åker till Grand Canyon veckan innan Spring Break så jag får lov några dagar tidigare, who. Men ändå, seriöst, det är FYRA hela månader kvar.

Igår (Måndag, 1/4) så repeterade vi mest saker i nästan alla klasser. Vi börjar repetera saker från September till nu. Vi måste nämligen komma ihåg ALLTING vi lärt oss i alla klasser till våra finals vi har Onsdag/Torsdag nästa vecka, skjut mig!
Såg även min första fight igår i skolan, Tim var förvånad att det tagit så lång tid för mig att se en fight. Vi killar som ryckde iop på något sett. En kille sprang gråtande in i skolan och hämtade en lärare.
Hade en musicalpractice yesterday from 5.30-8.30 pm. Vi hade bara 5 minuters break under de 3 timmarna. Vi kom igång lite sent men allt som allt dansade vi i 2 timmar och 45 minuter. Jobbigt, Jobbigt men gryyyyyyymt kuuuuul!! :-D

Idag (Tuesday 1/5) så var det skola, ingenting hände alls förutom att min kompis svek mig vid lunch så kände mig lagom vilsen ett tag. Men kom snabbt in i andra samtal så hade en jättetrevlig lunch i alla fall.
Ingen musikal today, var bara för de som har stora speaking parts. Hemma hände ingenting, förutom att jag pluggade och somnade med boken i händerna...lyckat.
Camryn har även bakat cheesecake jag ska smaka, för de är tydligen mycket bättre här än i Europe. Vi får se, för jag skulle nämligen kunna dö för en säng just nu (är aptrött) så borde gå och sova. Men jag har försökt hålla mig vaken så jag kunde smaka, men den verkar aldrig bli klar så borde nog ge upp och äta den imorgon istället....1. Vi har ätit väldigt god mat under lovet
2. Bland annat Lobster!
3. Jag har gjorde gooood pannacotta
4. Har spelat Jenga
5. Åkt skridskor på våran damm på baksidan
6. Ätit mer god mat
7. Ätit ännu mer god mat

Så jag har ätit väldigt mycket mat under lovet....för mycket.

GRATTIS VERONICA, <3

GRATTIS PÅ FÖDELSEDAGEN SYSTER, I LOVE YOU <3


HAPPY NEW YEAR!

GOTT NYTT ÅR SWEDEN!!

RSS 2.0