Usch

Får mer och mer resfeber....helt sjukt!
Sitter och snackar med lite människor som också ska till USA iår, jätteroligt. Dock verkar det som att alla åker denna vecka, eller nästa. Själv åker jag inte förens om tre veckor, lite efter? Kanske, kanske.

Skolan jag ska gå i börjar 1 September och håller på till 9 Juni. Så kan meddela att jag kommer missa min brors student, det suger helt ärligt!! Sen att jag inte kommer komma hem så tidigt. Kommer väl hem i mitten av Juni någon gång. Men jag kommer tillbaka.

GUSH!! VILL ÅKA NUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUU!

Packning

Fått reda på att skolan jag ska gå på inte har någon dresscode. Skönt! Det enda jag skulle tänka på var att man inte får göra reklam för alkohol och droger genom sina kläder och man får inte heller klä sig som en strippa. Men hey that's cool, för jag hade inte direkt några planer på det :-)

Jag har även börjar fundera på packning. Håller på att skriva en packlista. Usch, det är jättesvårt!! Får inte ha med mer än 20 kg, det är typ ingenting! Sen ska jag ju köpa massa där....så kommer ta med mig ytterst lite härifrån. Hur ska jag kunna välja ut typ 2 par t-shirtar av alla mina (har kanska lite för många t-shirst, men ändå!)?

Facebook igen

Nu har dottern och mamman svarat på mina mejl på facebook, :-D Sen har jag även fått kontakt med en svensk tjej som har bott hos de innan! Det blir ju typ great det här :-D

Flyg

Som det ser ut nu så lyfter jag från Sverige den 20 Augusti :-D
Så det betyde att jag har 25 dagar kvar i Sverige, amgaaad. Kanske borde börja packa?

Facebook

Nu har jag lagt till alla familjemedlemmar i familjen jag ska bo hos, på facebook. Hoppas de accepterar mig och svarar på mina mejl snart.......aaaaah :-)
Mamma ville att jag skulle ringa de. Jag ska göra det någon gång. Men mamma ville att jag skulle ringa de imorgon. IMORGON? no way

FAMILJ

Har fått en familj nu, AMGAAAD! I'm so happppppy :-D
Det är en liten familj på en mamma, pappa och dotter. Dottern är född 1989, men bor kvar hemma. Detta blir nog super :-D :-D

Update

Hemma i min sköna säng. Saknar dock sovsällskapet jag haft i 10 dagar. Men det är bara att börja vänja av sig...

Update från om USA:
- Hämtat ut mitt visum nu. Så nu är det fixat, jätteskönt. Det kom efter bara två dagar, snabb service!
- Har ingen RC längre. Dvs en delstatsrepresentant. Så nu har jag verkligen ingenting. Förutom att jag vet att jag ska till USA dvs..

Annizhiusa går på semester

jag kommer vara bortrest mellan 09/07 - 19/07. Jag kommer nog inte ha någon chans att uppatera, men har jag det så gör jag det.
Annars får ni ha det bra så hörs vi den 19 ! ;-D

Puss


För jag ska till
USA!


När jag kom hem

låg det ett brev i brevlådan från EF. Både min och mammas första reaktion var, nu Anna, nu har det hänt någonting. Nu har du fått en familj. Men sen någon sekund efter kom jag på att jag hade varit inne på min sida igår kväll och kollat och då hade jag inte fått någon famij.
Men jag kom in öppnade brevet. Och jag hade rätt , jag hade inte fått någon familj. Det var istället är 2 sidors brev om hur det går till när man får en värdfamilj. Eftersom jag inte fått någon så skickade de ut att jag inte är bortglömd utan det bara kan vara så att vissa familjer inte bestämmer sig förens i juli/augusti. Min första tanke, AUGUSTI?! Är det sköna....kan det vara så att jag inte får min familj förens samma vecka jag åker? Great (Y)

Hemma

Kom precis hem från ambassaden (och ett annat ärende)

Åkte runt åtta imorse till ambassaden. Kom fram runt nio där jag möttes av en inte så farlig lång kö. Har ju hört och läst att folk har stått i kö i två timmar, men hey den här kön skulle ju ta slut på typ en kvart. HAHA, trodde jag. Stod där en timme, i duggregn, så inte så farlig. Började även prata med en tjej från göteborg och en från något annat ställe(kommer inte alls ihåg namnet). Så tiden gick lite snabbare.
Sen möttes jag av en vakt som jag gav mitt pass till. Sen fick jag stå ute och vänta någon minut. Sen kom han tillbaka och kollade mina papper. Sen fick jag gå igenom säkerthetskontroll. Sen blev jag iväg visad till ett litet hus. Där inne möttes jag av en till kö, dock på tre personer så den gick rätt snabbt. Fick sedan gå fram till en lucka och ge alla mina papper, smärtfritt och bra, inga problem. Dock frågade han om jag hade CSN-papper eller papper från skolan, gissa om jag höll på att skita på mig, för jag hade ju inte det. Men det var man inte tvungen att ha så det gick bra. Sen fick jag sedan gå och sätta mig igen. Här undrade jag lite över deras kösystem, för folk som kom in efter mig fick gå hem innan mig. Undrar vilken ordning de ropade upp namnen egentligen. Men sen sedan hörde jag mitt namn. Där framme frågade killen i luckan:

"OH, young business creatives, what is going on in your head"
"Umh...I don't know. I thinking much about my life...and future. And stuff like that"
"Ok, haha. Where are you going?"
"I'm placed in Wisconsin, but I don't have a family or school so I don't know really"
"Ok, they eat very much cheese in Wisconsin, don't eat the cheese, it's disgusting. But they have very good icecream. Amgaad I love the icecream"
"Ok, it's good that you told me what to eat. Haha"

Sen gjorde vi fingeravtrycken, haha. Men han var lite rolig.
Sen när jag kommer ner till säkerthetskontrollen igen och ska hämta ut min mobil så säger vakten till mig "Är inte osten, den är verkligen äcklig" Då har han stått och lyssnat på vårt samtal (Y) Haha, btw....han var fett snygg!! En sak jag inte förstår är hur han kom från luckorna ner till säkerthetskontrollen innan mig, han var ju där när jag gick från luckorna....tror jag.

Lång text, men aja ;-)
En lite irreterande sak var att vissa snackade svenska och vissa engelska, så man visste inte om man skulle säga "hello" eller "hej". Så det blev lite mer "helj".

Ready

Med skrivkramp, ömande händer, ben och mage lägger jag mig nu i sängen. Väckarklockan står på 07:15 för att ta bussen 08:08 som tar mig till ambassaden. Tror jag har allting klirrat och klart nu Jag och mamma har dubbelcheckat och har även dubbel checkat vår dubbelcheckning.

WISH ME LUCK!!

Godnatt!

Frågor

Får frågor lite här och var, så nu gör jag såhär istället. Har ni frågor angående USA (eller om ni har frågor om någonting annat) så är ni välkomna att skriva de i detta inlägg så svarar jag imorgon på alla frågor :-)

Vet inte om det blir några frågor, men får väl se!

Så fråga, fråga, fråga, fråga!

Ny vecka

Idag är det Måndag, det innebär ny vecka. Ny vecka innebär jobb (för de flesta). Det innebär att att EF fortsätter sitt letande efter familj till mig. Det innebär att posten kommer varje dag. Det innebär att EF förhoppningsvis skriver (positiva) saker på min sida.

Allt man kan göra är att hoppas. Hoppas att jag får placering och familj OCH viktigaste av allt(eller inte) avresedatum. Vill ju veta när jag ska åka. Det EF sa var att de har flygningar mellan 21 Juli och 4 September, Onsdag/Torsdag/Fredag varje vecka. Så jag vet att jag ska åka där någon gång. Fast de dåliga är att med minsta marginal kan jag få mitt avrsedatum bara två veckor innan jag ska åka. Snacka om att panika packa då. Så det är därför jag vill ha mitt avrese datum så snabbt som möjligt :-)

 • bloglovin

 • Forts. saker att fixa

  Formuläret DS-156, fylla i på internet (x)
  Formuläret DS-157, fylla i ()
  Formuläret DS-158, fylla i ()
  Foto i färg, 5*5 cm, rakt framifrån, ljus bakgrund , ansiktet ska ta upp mer än 50 % av ytan ()
  Ett frankerat kuvert med mitt namn och adress, ska vara frankerat med 62 kr ()
  Kolla mitt pass (x)
  Personbevis, stämplat 120 på engelska med alla relationer angivna (x)
  Betala in 1200 sek. Måste gå till ett bankkontor och betala med benkgiroblankett. Kvittot måste vara i orginal.  ()

  Imorgon ska jag och mamma åka och sätta in pengar. Hon skulle ha gjort det i fredags men glömde, lätt hänt. Hoppas det hinner få pengarna i tid i alla fall (ska ju dit på tisdag :-S)
  När vi ändå är ute och åker ska vi passa på att ta kort och köpa frimärken för 62 kr. Så sen har jag allt, förhoppningsvis har jag gjort allt på rätt sätt också.

  Gush jag vill verkligen inte till ambassaden på tisdag. Kan inte någon klä ut sig till mig och gå dit istället..? Dock måste vi byta händer för de tar fingeravtryck. Men det är ett senare problem!

  Saker att fixa

  Formuläret DS-156, fylla i på internet (x)
  Formuläret DS-157, fylla i ()
  Formuläret DS-158, fylla i ()
  Foto i färg, 5*5 cm, rakt framifrån, ljus bakgrund , ansiktet ska ta upp mer än 50 % av ytan ()
  Ett frankerat kuvert med mitt namn och adress, ska vara frankerat med 62 kr ()
  Kolla mitt pass (x)
  Personbevis, stämplat 120 på engelska med alla relationer angivna (x)
  Betala in 1200 sek. Måste gå till ett bankkontor och betala med benkgiroblankett. Kvittot måste vara i orginal.  ()

  Då är det bara att sätta igång då. Bättre sent än aldrig!

  Om du ens funderar på att åka åk då!

  Det här kommer nog verkligen blir de roligaste jag gjort i hela mitt liv.

  Fast...
  jag inte har någon IEC just nu.
  jag inte har någon familj än.
  jag inte fixat mitt visum än.
  allting fortfarande än overklig.

  Så är jag otroligt peppad. Jag är även otroligt glad att jag får den här chansen. Tack mamma och pappa <3

  RSS 2.0