Halloween idag

Loggade precis in på bloggkoll (en sida där jag får uppdateringar när mina favoritbloggar skriver ett nytt inlägg) för att läsa lite inlägg. Alla inlägg som blivit skriva idag har börjat med någonting med "Halloween". Jag vill ju inte vara sämre så jag gör ju samma sak.

Ikväll ska jag hem till Brittney och gå trick and treat (man måste ju passa på att gå när det är ok att 17-åringar går Trick and treat. I Sverige skulle ju alla tycka man vad störd). Dock vet jag ju fortfarande inte vad jag ska vara. Lori och Tim har pumpat mig med förslag men jag har bara nickat och sagt "yeah good idea, good idea". Men jag har ju inte gjort någonting åt det. Varför inte? För jag är Anna "Allting löser sig".
Men nu sitter jag här. 6 timmar kvar tills jag ska vara där och jag har inte fixat någonting.

Men hey, allting löser sig.

I love you, <3

<3

RingarJag har ju någonting för ringar. Jag äääääääääääälskar ringar, whoo.

Ser ni något mönster bland ringarna jag har på bild här ovanför?

Klädstil

Jag kan ju inte påstå att jag har världens snyggaste klädstil. Jag drar ofta bara ihop lite kläder, tänker inte riktigt på vad jag klär på mig. Ok, det ser inte förjävligt ut men det är inte ”wow” moment.

Men ni ska veta hur många kommentarer jag har fått från vänner och helt okända människor i skolan om att min klädstil is so nice.

En kommentar var ”you always look so good. I have never seen someone that dress like you do. I really want your style”

Eller som igår hade jag en tröja som jag ångrar lite att jag köpte, men den var på rea så det var inte hela världen.

Men jag hade tänk att ge bort den eftersom jag inte riktigt tyckte om den. Men i alla fall igår så hade jag den i skolan i alla fall (har tvättat massor nu, men igår hade jag inte det!) och jag tror jag fick ihop det till 13 personer som sa att min tröja was so nice. Så, hm, ja, jag kanske behåller den för mig själv haha.

 

Men var jag vill komma med detta. Om folk tycker MIN klädstil är snygg, då kanske ni förstår hur dålig stil vissa (de flesta * host * ) har här.

 

Tröjan jag var osäker på men som många tyckte var snygg.

 

Sen undrar jag mamma. Du kommenterade i detta inlägg att du kände igen tröjan. Då undrar jag hur kan du känna igen tröjan? ;-) Köpte den när jag var i Chicago, så om inte du hade någon hemlig spion som följer mig och skickar kort på mig till dig så tror jag nog att du blandat ihop den med någon annan tröja. Puss !


Chior

På måndag har vi konsert med alla choir:s grade 7-12. För tre veckor sen fick vi en låt vi verkligen älskar att sjunga, men i Måndags vi fick reda på att vi ska sjunga den med 7 och 8 graders, dvs 13/14 år. Fan vad kul, nu är ju hela låten förstörd (för tydligen är inte de direkt duktiga på att sjunga...)

Sen för två veckor sen fick vi en ny låt som är jättekonstig. Vi tränade på sektion A i två veckor. I måndags började vi träna på sektion B som är helt different from section A, och vi tränade typ bara på sektion B i 15 minuter. Sen får vi läxa i Måndags att lära oss Sektion C tills Onsdags (idag). Varför vi hade till idag och inte till igår var för att igår så ägnade vi dagen åt att sitta vid datorerna i the Libary medan de visade oss lite saker.

Idag när vi sjöng sektion C så lät det typ förjävligt. Men rich rash på 10 minuter sen måste vi träna på en annan låt. Vi har fortfarande inte sjungit sektion D,E eller F och inte sektion är den andra lik (typ).

Idag så fick vi även en NY låt vi ska sjunga på konserten på Måndag.

Och som ni vet ni så fick vi Fall Break idag. Så vi har en 45 minuters lektion på Måndag att sjunga igen en låt vi aldrig sjungit förut, en låt vi bara kan första sektionen på, en låt som folk är osäkra på när alla ska göra entre och en låt som är helt platt (de vill få oss att göra så mycket olika saker samtidigt på den låten att det bara inte får ihop, helt omöjligt. Så resultatet blir att låten låter helt platt).

Så ja det kommer väl bli vår bästa konsert ever! So excited!!!!!! Or not....

 

 A Christmas CarolMasters in this hall


Den första fick vi reda på idag att vi ska sjunga. Den andra är den vi bara sjungit igenom sektion A och lite B och C på.

Just idag är jag stark

Jag tror jag har svårt att uppskatta vad jag har här när jag vet att andra har det så mycket bättre. Avundsjuka kallas det och det är någonting jag har alldeles för mycket av.

Det blir det man gör det till. Så sant som det är sagt. Jag påminner mig om det varje dag. Om jag inte försöker lyckas med saker här så kommer jag inte heller att göra det.
Och ärligt, jag vet inte folk har det bättre, folk kan försöka visa sig starka i sina bloggar och säga hur bra de har det. Men på andra sidan skärmen så kan det vara helt tvärtom. Jag har ingen aning.

Men i min blogg tänker jag aldrig försöka påstå något för att få det att låta som detta är rena himmelriket. Varje dag är en ny utmaning, vissa dagar lättare än andra.
Jag säger inte att jag inte tycker om utmaningen (älskar utmaningen). Men det är tufft liv vi alla utbytesstudenter lever härborta, det är inte lätt att vara så långt ifrån de man älskar mest av allt.

Men vet ni vad?
Jag ångrar mig inte en sekund att jag beslutade mig att åka. Detta är det bästa beslutet jag gjort i hela (än så länge) mitt liv.

Nu ska jag ner och äta middag, sen fixa lite h/w jag har tills på Måndag. För är upptagen största delen av helgen så det är lika bra att få det gjort nu. Jao.


Random bild men bildtexten får bli.
Folk tar inte ner toalocket efter de gjort sina ärenden på toaletten.
Lite smått irreterande ibland....

Skrivet 10/26

Skrivet 17.34 pm.

Ok nu hade jag då tänkt att berätta om min helg lite smått.

I fredags så var jag hemma, för Camryn (min hostsister som pluggar college) skulle komma hem och kände att jag skulle vara lite social. Så det blev ”familjedinner” (hm....hemlevererade hamburgare, men goda var de!), efter det så...ömmh...kollade vi på tv om jag inte minns fel.

Slocknade relativt tidigt, var super trött!

 

Lördag.

Vaknade (nähä) läste klar min bok (New Moon, inte en av de bästa böckerna jag läst, men helt ok.). Sen åkte jag, Lori och Camryn och gjorde lite ärende åt höger och vänster. Bland annat så hade Camryns datorn totaldött så det var prio ett. Lite dåligt att det vara prio ett bara för det tog evigheter, Camryn har lika stor (om inte större) beslutsångest som jag har. När Lori och Camryn kollade datorer kollade jag andra saker, vilket ledde till att jag köpte saker (men bara saker jag behövde! …. säger vi.) Lite julklappar (!) har jag redan lyckas köpa också. Hör och häpna, julklappar. Japp japp, här (i alla fall i min familj) så börjar man tidigt med julklappsköp. Haha!

På kvällen så var alla EF familjer bjudna på halloween-party. Det var meningen att jag skulle vara 80-tal (Lori's idé). Men eftersom vi kom hem när vi egentligen skulle vara på partyt och att jag inte hade saker jag behövde, så blev det ingen kostym alls för min del. Så tråkigt och jag var så arg på vissa personer.

För det var så att L sa ”ja, du kan ta den tröjan och det och det och det” och då tänkte jag ”bra, då har jag ju allt fixat”. Men sen när vi kommer hem så börjar jag sminka mig (80-tal ni vet) och L går in på sitt rum och stänger dörren. Min tanke är ”hon plockar väl fram lite kläder åt mig” Men nej, 5 minuter senare ”vi måste gå nu” varpå jag säger ”but I have nothing to wear” och får inget svar på den kommentaren förutom ”hurry up, we are late”. Amen tack, här står jag med blå ögonskugga i hela ansiktet utan några kläder. (sen gult nagellack på typ allt jag rörde och det var typ ALLT, för hade inte tid att låta nagellacket torka helt.) Så det blev att sminka om och bara dra på sig något.

Det var ju liksom inte mitt fel att vi var sena hem från första början.

En sak jag märkt här väldigt mycket, överallt, är att det är mycket snack och lite verkstad. Helt sjukt.

Men aja , ”partyt” var väl lite segt. Men med GH rockband och snälla personer så går allt.

Åkte hem och kollade på Mamma Mia med Lori tills jag somnade.

 

Söndag.

Vaknade, tog en dusch. Sen hjälpte Lori med att laga mat. Vi skulle nämligen få gäster över lunch. Det var en familj som hostat utbytesstudenter förut, men inte längre. Det är mamma som är från Sverige (hon som fixar hästställen åt mig).

Det var trevligt och alla här är så snackvänliga så. Packers matchen stod på under lunchen, och vi vann. Tur var väl det.

För att spola tillbaka lite till när precis alla satt sig vid bordet. Alla har tagit dricka (förutom jag) jag häller upp och dricker lite (var jättetörstig) varpå jag får en lite konstig blick från Camryn, vilket jag inte riktigt förstod. Men sen börjar alla be bordsbön, och jag bah shit, haha försökte hänga med men kan ju säga att jag inte var något proffs.

Sen när vi bett, då börjar alla dricka ur sina glass och ta mat. Så ja, kanske skulle ha väntat liiiiite innan jag drack.

Efter det åkt så RUSHADE Lori och Camryn iväg till biograften för det skulle kolla på ”Where the wild things are”. Camryn är tydligen helt förälskad i den boken så. Jag kände inte för att hänga med för tyckte inte att filmen verkade så bra(har sett trailern), eller det var inte direkt min typ av film.

Hemma kollade jag på ytligare än footballsmatch mellan...ja, precis om jag kunde komma ihåg det. Somnade och sov i typ 4 timmar (som jag skrivit i inlägget under). Vilket gjorde min natt väldigt jobbig.

Måste bara berätta om idag efter skolan. Jag brukar möta en tjej så brukar vi underhålla varandra innan bussarna kommer. Men idag så orkade jag verkligen inte vara social mot henne, så tänkte kan sitta i matterummet tills några minuter innan bussen går så behöver jag inte träffa henne. Problemet var att jag fastnade där med några vänner och sen fick jag även bra hjälp med matten. Men sen tänkte jag äsch vill komma hem. Så med ungefär 2 minuter kvar innan bussen går tar jag mitt pick och pack och rushar genom skolan varpå när jag kommer utanför dörren så åker bussen precis runt hörnet.

Ok, men jag kan gå in igen och fortsätta med matten och så kan Tim hämta mig istället. Tar tag i dörren, men den är låst. Går till nästa dörr, låst den också. Går till en annan där det står folk utanför och folk innanför, men den var låst också och ingen förstod att jag ville in och öppnade dörren åt mig. Går till entredörren istället (om någon dörr så måste ju den vara öppen tänkte jag), tog mig ett tag då den är på motsatta sidan av skolan från var jag var (och min skolan är stor!). Men den är också låst, seriöst liksom. Men efter ungefär 3 minuter så kommer en tjej inne från som ska ut och då kunde jag smitta in. Så går tillbaka till matten och sitter där i ungefär 40 minuter (hade sagt 40 minuter till Tim). När det gått 40 minuter skriver jag ”I am ready in about 5 minutes. But you don't have to hurry.” så jag tänkte han kommer ju inte komma inom 5 minuter när jag skriver att han kan ta det lugnt, det tar väl runt 15/20. Men neeeeej, det tog 50 minuter! FEMTIO minuter. Jag stod ute och vänta också (eftersom alla dörrar låste ut mig...) och det fanns ingenstans och sitta för allting var blött (hade precis regnat). Som tur var regnade det inte på mig, hade precis slutat. Så ibland kan man ha tur i oturen.

 

Just nu har jag otur i oturen. Har lite kvar på en sak jag ska lämna in i SS studies imorgon. Går in för att läsa i Online Booken. Men då dör internet, totalt. Juste det får mig att tänka på att internet totaldog nu i helgen också, fungerade inte alls därav att jag inte bloggade någonting. Det var skönt på ett sätt, men på ett annat sätt fick jag lite smått panik då jag är lite beroende av internet när jag gör skolarbeten. Men det visade sig att när Camryn försökte koppla upp sin nya dator mot internet så dog det. Men när hon åkte så började det fungera igen, så ja, det var väl bra det.

Dock kommer hon hem igen på Torsdag och stannar tills på Söndag. Så om jag inte kommenterar alls i helgen vet ni varför.

Lång text!


Internet dött

Annas internet är dött och därför bad hon mig att säga det till alla =D
Hon skriver så fort det fungerar igen

Kram Disa Älskar Anna <3

Här har ni världens mest ostrukturerade inlägg

Jag har fått en väldigt dålig vana den senaste veckan. Jag har tagit powernaps efter skolan på ungefär 2 timmar. Men det har varit direkt efter skolan så mellan ungefär 3 - 5.

Igår var det helg och bara för att det var helg betyder det ju inte att jag inte kan ta powernaps. Slockande vid 4 och vaknade upp vid 7, way to go Anna.
Sen runt 10 när jag var redo att lägga mig så var ju såklart inte min kropp det. Jag låg vaken till 2 utan att kunna somna. Låg bara och vred och vände mig. Sen började jag även fundera en massa vilket gjorde mig ledsen av olika orsaker, så det var en bidragen effekt till att jag inte kunde somna.
Usch! Men efter att nu läst ett blogginlägg hos en tjejs blogg så bestämde jag mig för att inte skriva (för tillfället) var jag låg och tänkte på. Kommer bara att få mig på dåliga tankar igen om jag börjar fundera på det igen.
Men kan lova er att jag kommer skriva om det någon gång framöver i bloggen, men inte just nu.
Har man sagt A får man säga B. I know, but I don't care about that right now.

Ok, nog snackat om det.
Vintertid i Sverige. Ja. Vintertid i USA? Nej. 6 timmars tidskillnad just nu? Yepp, I like it!

Fallbreak denna vecka, yeeeeeeeeeeeeepp. Varit i skolan idag? Yepp. Men hallå du har ju fallbreak.
Ja, men nu är det så att Amerikaner är snåla med lov och lediga dagar och sånt. Så två dagars fallbreak får vi, whoo. Plus Lördag och Söndag förstås. Så Torsdag-Söndag är det lov för min del.

Kan inte soooooova

Har försökt somna i mer en tre timmar ni men det går inte.
Har alldeles för mycket tankar som cirkulerar i huvudet, usch.

Ska upp om mindre än 6 timmar, lycka till!

Jag har andledningar till att jag inte bloggat i helgen btw! Men berättar de imorgon (idag).

Nu ska jag försöka lugna ner mig och koppla av och försöka sova.

Godmorgon Sverige!


Halloween

Ok, nästa vecka är det Halloween och jag har ingen aning om vad jag ska klä ut mig som.
Nu undrar ni säkert varför jag skriver om det nu när det är en vecka kvar. Men det är så att en EF familj tjuvstartar med Halloween redan ikväll.
så ikväll måste jag vara utklädd, men till vad?

Vad tycker ni?

Kom med massa knasiga idéer. Vill inte vara något vanligt som ett spöke t.ex. Vill vara något kul!


Enkelt, behöver ju bara köpa den blåa saken. Resten har jag ju redan ;)

Något som precis fick mig att le

Var när jag precis loggade in på FB och såg att en av mina gamla lärare skickat en vänförfrågan till mig.
Det låter som inget speciellt, men det är såna där små saker som får en att inse att man inte är bortglömd härborta.Förövrigt hittade precis färsk annanas här hemma. Detta är nog den bästa dagen jag haft sen jag kom.
Tummen upp, (Y) glad Anna!

Tonight is gonna be a good night (8)

Haft en bra dag idag i skolan, och efter skolan så nu kan jag somna glad.

Börjde imorse med att jag kunde sova typ 20 minuter längre för Kimberly skjutsade mig till skolan (hon skjutsar mig alla dagar hon kan ta familjens bil).

Sen flöt allting på, fick reda på kemin att jag fått A på mitt test jag hade igår. Men om någon inte fick A som undrar jag ju var som var fel i deras hjärna för när de gjorde testet. För den multiple choice, 15 frågor, och man fick ha ett papper med alla svaren framför sig och läsa av. Liksom oj vad seriöst?

Sen på Social Studies så brukar jag sitta brevid Keila, sen brukar vi flytta till Benny och Travis. Men Keila var inte där idag och jag visste inte om jag ville sätta mig brevid Benny och Travis utan henne. Sen ser jag även att det bara är en plats ledig brevid Benny (de brukar vara 4 och då brukar jag , Keila och Travis flytta). Travis reser sig upp (och då tänker jag, ahapp då får jag väl jobba själv idag då) Men nej, han sätter sig brevid mig. Jag trodde jag skulle dö, haha. För han ser inte direkt dålig ut, nej nej! Sen nu i veckan berättade han även att han och hans flickvän gjort slut för mig, och då kan man undra....varför berättade han det för mig? ;-)

Vi hade matte h/w till imorgon men jag gjorde den på min study hall så jag kunde fråga mig mattelärare efter skolan om jag gjort rätt. Och vet ni vad? Jag hade gjort allt rätt och han var jättestolt, haha!
Jag måste förövrigt filma på vår mattelektion någon gång, så kul. Jag lovar att vår mattelärare kommer ge upp på oss snart, vi är helt otroliga.

Efter skolan så var jag med Kimberly ett tag. Vi var bara hemma hos henne och kollade på film, Crash. En sjukt bra film!

Nu ligger jag och tittar på tv med Lori och Tim och väntar på att maten ska smälta ner (säger man så...) så jag kan gå ner och springa på rullbandet, jao!Vill bara säga

GODMORGON!

Om jag är pigg kan vi ha blandade åsikter om men uppe är jag i alla fall. Men rätt kläder har jag inte på mig, skolväskan är inte packad.
Men frukosten är äten och lunchen fixad. Så det är väl bara jag och väskan kvar att fixa dårå.

Om 35 minuter kommer Kimberly och plockar upp mig, så har ändå ett tag på mig. Kanske ska ta en powernap?


Här tog jag en powernap hos Jack i somras. Härliga tider.
Och nej, jag suger inte på tummen på bilden. Det har jag faktiskt slutat med!

Godnatt från Wisconsin

Nu ska jag sova, sova bort allt dåligt.

Nu mot kvällskvisten (?) så har allt bara känns jättejobbigt.

Just nu undrar jag hur mitt liv hade sett ut om jag blivit placerad någon annanstans.

Det blir att sova på saken.

Godnatt.


Borde man skaffa sig ett liv kanske?

Jag känner att jag verligen inte har något liv här. Efter skolan åker folk antingen hem och pluggar eller har träning. Vad gör jag då? Åker hem också såklart.
Jag vill göra någonting efte skolan. Jag vill träffa kompisar, jag vill bara hänga, jag vill bara va.

Just nu känner jag att jag slösar bort mitt år med att göra typ ingenting. Tiden kommer snart bara flyga iväg och jag kan ju inte komma hem och känna att jag inte levt ut mitt år som jag vill.

Så jag måste för sjutton sparka mig själv i röven och hitta på någonting efter skolan om dagarna. Vad som helst, bara gör någonting.

Oh, varför ska saker vara så svåra? Eller det är ju inte direkt svårt, det är väl jag som komplicerar det.

Jag trodde saker skulle vara lättare än vad de faktiskt är. Så jag säger bara till er som ska åka som utbytesstudenter, tro ingenting. Ta saker som det kommer istället.

Jag vet att om jag bara får ut tummen ur röven så kommer jag göra saker efter skolan. Jag vet att det är jag som måste ta initiativet om jag vill göra någonting efter skolan med någon. Jag måste ta första steget, usch.

Aja, jag kan göra det. Jag vet att jag kan.
Jag måste vara beredd på att få nej:n. Jag hatar nej:n men det är såna smällar man får ta ibland för att lyckas här i livet.


Ensam är stark.


En kvart kvar

tills jag måste vara utanför dörren och här sitter jag och äter frukost i mina sovkläder. Way to go Anna!

Skjut mig, vill inte till skolan idag.
Har somnat på både Geography (kollar ändå bara på film) och Study Hall både Månag och Tisdag. Och de classerna är även efter varandra så har sovit cirka 90 minuter i skolan både Måndag och Tisdag. Tummen upp!

Olika videoklipp från Chicago


Bilder från Chicagoett "litet" urval av bilder.

1. Violetta, Marlene, Eli och Linnea
2. Jag och den svenska flaggan på O´hare
3. Vi var i California...eller inte
4. Swedish guys! Stockholm, Göteborg och Göteborg. Sen jag från Stockholm också då.
5. Chicago!
6. Fin utsikt från Sheed.
7. En liten del av den långa kön vi totaldissade att stå i.
8. Chicago
9. Eli, Violetta, Marlene, jag & Linnea
10. Richard, Daniel, Debbie & Vincent
11. Chicago
12. Linnea & Eli
13. <3
14. <3
15. Några var trötta
16. De var också trötta
17. Och de också
18. Violetta, Eli, Daniel & Marlene
19. Marlene & Linnea
20. Ja nu var det ju det här med namn....Terhi och....japp precis.
21. Jag & Linnea
22. Jag, Marlene & Linnea
23. Någon var väääääldigt trött på vägen hem.

Den här helgen har varit kanonkul

Fredag:
Den började i Fredags när jag kom hem från skolan. Jag slängde ihop lite kläder på typ 10 minuter sen var det bara att hoppa i bilen. Jag, Lori och Tim åkte först hem till Violetta och plockade upp henne sen åkte vi till biluthyrningen där vi skulle möta Fritz och Fritz värdpappa som skulle köra bilen. Sen självklart Tom och Ann (min IEC) också. När vi kom fram var Fritz och värdpappa där men inte Tom och Ann. Det hade tagit lite längre tid än vad de trott så vi fick sitta där och vänta i ungefär 1 ½ men vi satt inomhus så det var lugnt. Och med en White chocolate mocha i min högra hand så gick timmen väldigt fort.

När de kom så hade de plockat upp alla andra utbytesstudenter i Oconto, en stad brevid Green Bay. Så Douglas (Fritz värdpappa) och Ann + 11 ungar packade in sig i en minibuss. Sen började vi resa ner mot Chicago. Cirka 4 timmar senare så var vi framme vid vårt hotell. Incheckningen gick väldigt kvick och jag + mina rumskamrater gick upp till vårt rum och duschade (dock inte samtidigt). Sen kom även lite andra flickor över till vårt rum så satt vi och snackade ett tag. Men sen blev alla jättetrötta så alla försvann in till sin rum och ner i sina sängar. Jag somnade typ direkt efter jag lagt mig ner i sängen.

 

Lördag:

Vi skulle äta frukost vid 07.00 så 06.40 ringde alarmet. Lagom trött var man, det var inte många timmars sömn man hade fått!

08.00 så samlades vi alla i receptionen, nu hade vi utökat till 27 kids och 6 adults. Två från Tom och Ann grupps hade kommit senare med Lori & Tom. Sen hade resten från någonstans i West om Wisconsin kommit också.

Först åkte vi alla till O'hare för att sedan därifrån ta taget till downtown Chicago. Där skiljdes vi åt och alla åkte och gjorde olika saker. För alla hade vi fått bestämma vad vi ville göra under dagen, det var allt från shoppa, olika museeum , aquarium m.m.

Jag och 8 andra ungar + en vuxen (Debbi) tog bussen till Sheed Aquairum. När vi kom fram möttes vi av en JÄTTEKÖ. Vi ville absolut inte stå i den kön, och det gjorde vi inte heller. Vi hittade en annan kö som dock bara var för folk som hade barnvagn eller rullstol (och det hade ju inte vi). Men ingen sa någonting så efter ungefär en halv timme i kö så var vi inne. Alla hade pratat jättebra om aquariumet , men det levde inte alls upp till mina förväntningar.

En sak som dock var rolig var en 4-D film jag, Linnea och Debbi gick på. Filmen bjöds oss på allt från att spruta vatten i ansiktet på en, få stockar i ryggen och få möss springande vid fötterna.

 

Efter det så åkte vi till Sears Tower (förövrigt så började det regna precis när vi gick av bussen, whoo!) där vi mötte alla andra grupper. Vi möts av en kö som inte är så lång. Men efter ungefär 10 minuter i kö så säger en tjej ”från den här punkten så kommer det ta ungefär 90 minuter att komma upp till toppen”. Då började massor av människor gå ut ur kön (ingen från vår grupp) och då tänkte vi ”ha, det här kommer ju gå snabbt”.

Först en kö i 10 minuter, sen en annan kö i 40 minuter, sen en i 15, sen en 20 minuter och sedan en i ungefär 20 minuter. Så ja, det tog nästan 2 timmar. Var det värt det...? Nja, trodde man skulle få ser mer för pengarna. Vi var uppe i ungefär 15 minuter för sedan fanns det inget att kolla på längre, så lite putt var man.

Sen när vi var nere så saknas några ungar så det blev det ännu mer väntan.

 

Efter det åkte vi till Navy Pier för att äta och kolla på fyrverkerier. Fyrverkerierna var typ bara i färgerna blå,rött och vitt, stolta över sitt land? Hm....ja!

Efter det började vi vår resa hemåt, dock gjorde vi stopp på b.la. Hard Rock Café för folk ville köpa saker.

Men 02.28 parkerade vi bilen på parkeringen och var lagom trött, det var bums i säng.

 

Söndag:

Frukost vid 8:30, lite trött var man allt. 10.00 samlades vi alla i receptionen. Då packade vi in oss i alla tre bilar och åkte mot en STOR mall. Runt 300 butiker, helt sjukt, och sjukt stort. 3 timmar hade vi på oss, var lagom mycket.

Jag gjorde en shoppinglista innan så jag visste vad jag behövde och ungefär vilka butiker jag behövde gå in i för att hitta det.

Efter en massa kortstrul, dumma ATM, jobbiga försäljare, massor av Björn Gustafsson imitationer, massor av skratt och en jättegod jordgubb/blåbärssmoothie packade vi in oss i bilarna igen. Vår bil var nu PROPPfull av alla shoppningkassar, lol.

Kom hem till Green Bay runt 7. Då hade Tim gjort en jättegod kyckling med pastasallad Kändes väldigt bra med sallad efter all skräpmat hela helgen (inte ok!)

 

 

Långt inlägg, jag vet!

Bilder och filmer i nästa inlägg


Bestämda platser

Tänkte skriva lite hur det är med skolan om vi har bestämda platser och så.

Matten har vi bestämda platser på, dock flyttar vi runt lite ibland för omväxling.

Kemin har vi också bestämda platser eftersom vi har en labbpartner, då måste vi även sitta brevid denna person. Dock så har vi bara "labbat" EN gång. Det var inte ens någon labb, vi skulle göra koolaid (en dryck).

Choir har vi också bestämda platser eftersom vi är olika sektioner. Så här kommer vi aldrig byta plats.

Lunch nu undrar ni säkert varför jag skriver med lunchen här. Jo men det är så att det är en sak jag vill berätta angående lunchen. Vi har inga bestämda platser på lunchen, det skulle ju vara lite jobbigt. Men på något sätt har vi alla bestämda platser ändå. Jag sitter alltid vid samma bord, på samma hörn av bordet , med samma människor alla dagar.
Så det är inte skrivet att vi ska sitta där, men alla har sina egna bord så det finns ingen chans att bara sätta sig vart men känner sig för. Och att jag sitter på samma ställe av bordet varje dag, alla andra gör det också. Så när jag t.ex. tittar rakt fram ser jag alltid samma människor alla dagar.

Geography har vi inte bestämda platser. Men alla sitter fortfarande i samma bänk som vi satt i första dagen i den klassen. Ingen har heller bytt bänk någon dag. Alla trivs väl där de sitter antar jag.

Study Hall har vi bestämda platser. Men efter folk har gått till the libary eller andra ställen så flyttar folk.

Gym har vi bestämda platser på när hon tar närvaron. Sen när vi börjar lektionen blir det ju liiite svårt att ha bestämda platser.

ML har vi bestämda platser. Dock tror inte jag vi måste sitta där. Men läraren är ny och har inte lärt sig alla namnen så det underlättar för henne om vi sitter på samma plats då hon har en lista på vem som sitter var.

Social Studis har vi också bestämsa platser. Dock gör vi typ uppgifter varje lektion och då flyttar alla, läraren är inte jätteöverlycklig med det men ingen bryr sig.

Så som ni ser så har vi bestämda platser på nästan alla lektioner. Jag sitter brevid bra personer på alla klasser så för mig för det ingenting att vi inte kan bestämda vart vi ska sitta. Det är rätt skönt att ha bestämda platser för då berhöver man aldrig vara rädd att man ska behöva sitta själv.

Hola

Hej!
Igår när jag kom hem från concerten så fungerade inte mitt internet. Det var lagom irreterande då jag verkligen ville uppdatera er med massa smaskiga saker.

Men då blir det istället uppdateringsdag idag. Jag börjar med att svara på lite frågor som ramlat in.

emma-josefin:
bild på killen som gillar dig?:D

Svar: Jag har tyvärr ingen bild på grabben och vet inte riktigt om jag vågar gå fram och bara ta en bild *höhö*. Han har inte heller facebook så kan inte ta där ifrån. Men ska se vad jag kan göra.

Malin:
Vilka åker du med och är du nöjd med dem? Har lite problem att bestämma vilka jag ska åka med ;)
Kommer din familj och hälsar på dig någon gång under året?
KRAM :)

Svar: Jag åker med EF. Jag är nöjd med de, har inte haft några problem med de. Men jag får väl se vad jag stötter på under året och hur de hanterar det. Men överlag är jag otroligt nöjd. Min IEC är otroligt bra, min familj är otoligt bra och huvudkontoret i Boston är väldigt bra också. Även de ringer mig lite då och då för att kolla att allting verkligen är bra. Så de visar att de verkligen försöker bry sig och att man ska ha de så bra som möjligt här.
Nja, tror inte det. Dock var min bror lite sugen på att åka hit (frågan är om han fortfarande är det...) Men det skulle vara kul. Men samtidigt känner jag att jag vill klara av det här året själv. Sen också att det här är mitt år, vill liksom ha det för mig själv. Lite svårt och förklara, men aja :)
Kram på dig!

Jenny:
Vad ska du göra i Chicago? :D
Svar: Jag var där med utbytesstudenter från Green Bay - området. Så vi var 27 kids och 6 adults sammanlagt som åkte till Chicago. :)

Maggan:
Finns du med i den kören, i så fall var står du? (Har inte hunnit bomba m frågor i helgen!) Farmor är väldigt intresserad av hur det går för dig o hur du har det, hon skickar många varma hälsningar! Kul att allt är så bra. Stor kram Maggan

Svar: Nej, jag finns inte med i den kören, det var en annan kör. Tror inte våran kör bli filmad, inte vad jag vet i alla fall.
Ge Farmor en bamsekram och hälsa från mig!
Kram

Margareta:
Hej! Inväntar med spänning detaljer från Chicago; låg ni på hotell, hur många var ni, var ni på något som Sears Tower, utställning, etc? Förresten hur långt är det dit, åkte ni i bil/ar?/ Kram Maggan

svar: Det kommer, det kommer! Kommer nog bli ett långt inlägg *hehe*
Vi sov på ett hotell lite utanför Chicago, så vi tog tåg till downtown. Vi var sammanlagt 33 personer. Japp, vi var i Sears Tower, bilder och text kommer om det senare. Jag var även på Shedd Aquarium.
Det tog oss cirkus 4 timmar , med ett stop för tankning. Vi åkte i tre olika bilar. En av bilarna var med folk från West om Wisconsin så de behövde ta en egen bil. En annan var för några som inte kunde åkte tidigt i Fredags så de var tvungen att åka senare på Fredagen. Sen var de då den tredje bilen (och största!! var mer som en minibuss) där vi hade nästan fullproppad med folk.
Mer info om Chicago kommer.

Två månader i staterna idag!

Jag har haft så himla roligt i Chicago, har massor av filmer och bilder att bjuda med mig av.
Men nu är det så att jag om några mintuer ska åka till skolan. Idag är det nämligen "women choir concert" i skolan, det är choirs från lite överallt i Green Bay. Jag har lovat min lärare att hjälpa till med vad som behövs. Dock ångrar jag det rätt mycket nu då jag helst av allt vill sova.
Kan meddela att jag somnade på två lektioner idag. Dock var den ena Study Hall och den andra kollade vi bara på film, så det är inte hela världen.

Men det var egentligen inte så bra att somna på study hall för det gjorde att jag måste göra alla homework hemma. Dock är de inte så jättesvåra så borde gå snabbt (kan man ju hoppas!). Men det tar jag tag i senare.

Istället för att bjuda på någonting från Chicago nu så gör jag det i ett inlägg istället.
Så just nu bjuder jag på lite sjönsång från "Choir concerten" jag medverkade i för två veckor sen (har helt glömt bort att berätta det, sorry!)


Chiiiiiiicago

Åker till Chicago över helgen, kommer bli stört kul (hoppas jag!)

Men vi hörs sent på söndag, alternativt tidigt måndag, eller sen tisdag, eller något sådant. Ja, jag kanske inte kommer kunna uppdatera förens på tisdag. Hör och häpna. Har Anna skaffat sig ett liv?

Försöker lägga upp bilder men det funkar inte....har massor jag inte visat. Tyvärr, det får vänta. Hinner inte försöka fixa till problemet innan vi ska åka heller, för jag drar nu.


Puss!

Btw, kom på bästa idén.

Medan jag är borta så kan ni bomba mig med frågor som jag sedan svarar på när jag kommer hem!

Why walk when you can dance? Why talk when you can sing?Det sista är en sång vi håller på att sjunga just nu i choir:n. Vet att speciellt Oskar är väldigt nyfiken på vad vi för i choirn. :)
Kortet är taget på framsidan av huset btw! Om ni ville veta så vet ni det nu.

BRIGHT OUT

Jag har ju berättat att vi har t-shirtar till allt. Men det här känns ändå som det har gått lite över gränsen.
Vi har en footballsmatch imorgon (som typ alla fredagar). Men till imorgon kan man köpa t-shirtar om man vill. Seriöst? Haha, och det är inte skolans färger. Nej den är neongul. Den är sjukt cool, så såklart var jag tvungen att köpa en. Jag kommer inte kunna vara på matchen imorgon, men jag stöttar mina kära vänner från Chicago istället. Det är ju inte helt fel ;)


Bilden gör inte färgen rättvis. Men den är iaf sjukt cool!

Plugga ihjäl mig

Pappa har du snackat med min mattelärare eller något sådant?

Haha, nej skämt och sido. Idag var jag i skolan lite tidigare för att kunna gå och få hjälp av min mattelärare. Det första han säger är "Anna if you keep doing like you do you are gonna study yourself to death. Have fun instead" Allt jag kunde svara på det var att skratta. Tror han att jag pluggar mycket? Då är jag bra på att lura folk, höhö!
Nej, men of course jag pluggar. Men jag pluggar inte onödigt mycket. Jag pluggar så jag klarar proven/testen/h/w inte för att glänsa. Come on liksom. Jag kan ändå inte räkna betygen jag får här i Sverige sen så varför överplugga saker? Nej, precis tänkte väl det :)

Kärlek, Kärlek, Kärlek

I fredags så berättade en Travis för mig att Colt i min SS-klass gillar mig. Han är inte sådär wow, men helt ok och jättensnäll. När Travis först berättade de trodde jag han skojade med mig och skulle se hur jag regera för att sedan göra narr av mig om det.
Men igår så sitter jag med Han, Keila och Benny på SS-lektionen. Då började Keila berätta för mig att Colt gillar mig. Och då sa jag att Travis redan berättat det för mig. Jag visste fortfarande inte riktigt om de skämtade med mig eller inte. För Travis, Benny och Keila är väldigt bra polare, så om de hade något i baktanken skulle inte direkt förvåna mig. Men tror ändå inte att de skulle försöka göra mig ledsen genom att göra narr av mig, men man vet ju aldrig.
Men i alla fall, idag när jag står och pratar med Carissa så kommer Hanna fram till oss. Det är en av Carissas kompisar, har träffat henne typ två gånger eller något sånt.
Det första hon säger är "You, You You" and pekar på mig. "Do you know what?"
Min första tanke är, pratar hon verkligen med mig? Haha, känner henne inte ens ju. "No, I have no idea"
Hon fortsätter "Do you know who Colt are?"
"Yes, I know who he is"
"He likes you"
"So it is true? People have told me that but I did not believe them"
"Yeah of course it is true. Everyone talks about you two."

1. Detta är lite kul att alla pratar om oss. Det betyder att folk vet vem jag är, vilket känns bra. Då har jag lyckas att visa mig och inte blivit helt osynligt för skolan. Men har jag lyckas på det rätta sättet? Eller det måste ju inte betyda att folk visste vem jag var, men nu vet nog alla vem jag är i alla fall. Haha!
2. Hur ska jag göra nu? Tim säger att jag måste gå på date med honom. Och jag skulle inte banga. Men om vi gör det så kommer ju alla snacka om det.
3. Tror att han listat ut att jag vet att han gillar mig, för han har inte vågat säga ett ord till mig på några dagar. Stackare.

Droger

Jag vet att det försigår droger på skolan. Jag har varken sett något eller hört någon tala om det (förutom alla lärare då...).

Men idag tror jag banne mig jag såg en tjej som var hög. För först såg jag henne vid lunchen och hon pratade jättehögt, var jättesprallig och allmänt konstigt. Hon brukar i vanliga fall sitta i ett hörn ensam.
Lektionen efter lunch har vi tillsammans och just idag jobbade vi på ett grupparbete...tillsammans. Och det var seriöst det läskigaste jag gjort, trodde jag skulle skita ner mig. Hon var skitknäpp och jättekonstigt, och hennes ögon var inte helt normala (därav att jag tror att droger var inblandade).
Jag snackade med min lärare om det, som förhoppningsvis gjorde någonting åt det. Får se om jag ser henne på...Torsdag, har nämligen inte den lektionen imorgon.

Usch varför droger? Varför, det är ju bara skitknäppt. Usch!

Tennislaget

Fick bilder på tennislaget förra veckan som jag helt glömt bort att visa för er.
Men här kommer gruppbilden i alla fall, :)

Bakersta raden f h: Kendra, Jag, Carrie, Danielle, Carissa, Jossie and Emily.

3 raden f h: Coach Kristyn, Alyssa, Olivia, Kristi, Kailyn and coach Lindsay

2 raden f h: Megan, Morgan, Kelsey, Libby, Tess and Taylor.

Närmaste raden f h: Sarah, Kristin, Emily, Abby, Jordan and Collen.


Från mitt hjärta

Vill jag bara säga till er alla tack. Jag tror inte ni fattar hur mycket de betyder för mig att ni följer min blogg, varje dag, varann dag eller lite då och då. Att ni tittar in på min blogg betyder att ni är intresserade om hur det går gör mig och det är jättekul att folk bryr sig.

Men sen också, ett ännu större tack till er som skickar brev, email, kommertarer osv det betyder jättemycket. Vaje gång jag ser att jag fått en kommentar ler jag. Varje gång jag ser att jag fått ett mejl ler jag ännu större. Varje gång jag ser att jag fått ett brev/vykort ler jag det största jag kan och börjar gråta samtidigt. Jag är så lycklig att jag har så fin familj, släkt och vänner.

Varför jag drog upp det här just idag var för att när jag kom hem så hade Tim lagt ett brev på köksbänken som var till mig. Vem kan detta vara ifrån tänkte jag? För de var inget brev brev, nej det var ett brev med någonting i.
På baksidan hittar jag vem de var ifrån. Det var ifrån min kära moster Lena. Det gjorde mig så lycklig att få det brevet. Ni vet när en varm känsla sprider sig igenom hela kroppen, det gick jag, flera gånger om.
Brevet innehöll ett vykort och en t-shirt (som jag förövrigt har på mig just nu ;))

Nu kanske ni tycker det här låter jättesmörigt eller något sådant. Men det får ni tycka det. Men det här är vad jag känner, det här är hur jag regerar när jag märker att folk bryr sig om mig. Det här är jag.


Förövrigt ni som vill fråga mig något känn er fria att ställa alla möjliga frågor bland kommentarerna.
Vill ni inte att andra ska se era frågor känn er fria att skicka ett email till mig på: zybban@hotmail.com
Men om ni känner att ni vill uttrycka er för hand känn er fria att skriva brev/vykort till mig på:
Anna Ekenberg
2967 Overlook Ct
Green Bay
54313 WI
USA


Jag just nu i min nya tröja.

Horses

Lori försöker verkligen hitta något ställe som jag kan rida på, haha hon är hur gullig som helst.
Tidigare ringde hon till en familj som har hostat förut, de har haft 13 (!) utbytesstudenter, dock inte samtidigt! Men i alla fall de har, eller nej det hade, hästar förut men efter de slutade hosta så sålde de hästarna för deras döttrar hade tappat intresset och föräldrarna hade inte tid längre.
Men det var inte det jag skulle berätta nu. Nej, det var att mamman Linda ringde precis tillbaka och snackade med Lori. Sen ville hon snacka med mig, glupsk tänkte jag , hatar att prata i telefon med folk jag inte känner speciellt på engelska.
Jag börjar med ett "Hello". Sen är det en som börjar babbla på i andra änden....på svenska. Haha, det tog mig typ flera sekunder innan jag regerade att hon pratade svenska. En sak var att hon lät precis som min faster Maggan. Haha, så jag blev lite förvirrad till en början. Sen gud vad konstigt det kändes att prata svenska inför Lori och Tim, har aldrig gjort det förut.
Men vi pratade i alla fall på om hästar och saker om det. Hon ska tänka på saken några dagar och höra av sig till sin "kontakter" och se vad hon kan hitta till mig, jippi :)

Dock sa hon att "engelsk ridining" inte är så vanligt här (det är ju det som är vanligast i Sverige). Nej, utan western ridning är väldigt vanligt här. Och hon sa att jag nog skulle tycka det är kul att testa något nytt när jag är här och såklart sa jag ja! Hon sa även att det är nog bra att jag testar något nytt för nivån på ridningen här (speciellt på ridskolor) är inte hög över huvudtaget. Så jag skulle bli besviken om jag red på med engelsk ridning. Men testar jag något nytt så kommer jag ju vara en nybörjare och då gör det ju ingenting att nivån inte är så hög, haha!

Men ytterligare en sak, ridning är vanligare öst och väst (I think she said that) om Green Bay. Men just i detta området är det inte så jättevanligt med ridning. Men aja, jag håller tummarna för hon hittar något. Måste inte vara jättespeciellt vill bara vara med hästar, ta hand om hästar, sitta på en häst, you name it.

Långt inlägg, sorry!1. Jag och Kåre
2. Jag och Business
3. Jag och Goliat
4. Ridning ute i skogen i fjällen med mamma och moster :)
5. Jag och Cassis

Ikea

Det gick precis en reklamfilm på tv om Ikea. Vet ni vad jag då upptäckte? Att loggan för Ikea är blå och gul. Gud vad jag dum jag känner mig som aldrig tänkt på det förut. Eller jag kanske har tänkt på det, men det är ingenting jag kommer på för tillfället att jag gjort. Haha!

Go Sweden!


HAHA!

The Daily Show With Jon Stewart Mon - Thurs 11p / 10c
The Stockholm Syndrome Pt. 1
www.thedailyshow.comThe Daily Show With Jon Stewart Mon - Thurs 11p / 10c
The Stockholm Syndrome Pt. 2
www.thedailyshow.com
Daily Show
Full Episodes
Political Humor Ron Paul Interview

Punkter för dagen

Topp:
  • Snackar med Sverige
  • Varit nere vid "The Bay"
  • Fått se massa ställen av Suamico jag aldrig sett förut
  • Ätit varm äppelsås (med nyplockade äpplen) och glass
  • Plockat JÄTTEMYCKET (tar kort imorgon) vindruvor
  • Bakat chocklate chip cookies

Botten
  • Varit sjukt uttråkad
  • Alla mina vänner har jobbat hela dagen (och är nu för trötta för att göta något) eller så ligger de och är sjuka. Och nu är det min tur att vara för trött för att göra något
  • Det har snöat, jepp. Dock smälte det innan de kom till marken. Men ändå, de s-n-ö-a-d-e i Oktober.
  • Jag har frysit som bara den
Japp, japp. Irreterad på mina amerikanska vänner för tillfället. De är väldigt sega, men så gulliga, så kan inte vara irreterad på de.

Dagen

dagens vill ha: Bil och körkort
dagens klädsel: Jeans , linne och kofta
dagens saknad: Familj och vänner
dagens låt: It is you I have loved - Dana Glover
dagens tråkigaste: Mina planer blev inställda.
dagens finaste: Sam, som alltid!
dagens bästa: En kille i min SS - klass. Han lyckades verkligen skrämma mig (och det var inte menningen, haha!)*
dagens humör: JÄTTEtrött
dagens sötaste: (Footballs) Killarna i min Geography klass.
dagens uppskattning: Det är helg!
dagens hälsning: Jag saknar er Sverige!

*Känner att jag vill prata lite om vad jag tänker bara på denna punkt. Den killen som lyckades skrämma mig är en footballskille = väldigt populär. Han pratar med mig i klassen men annars inte. Fast så är det med alla här, men snackar bara med varandra när man har klass tillsammans annars ler man typ bara mot varandra i korridoren.
Men i alla fall, såklart jag tycker det är kul när han pratar med mig, för den killen pratar inte med vem som helst. Men nu ett tag har jag trott att han inte pratat med mig, eller asså, vet inte hur jag ska förklara. Han har inte dissat mig, men han börjar inte en konservation med mig.
Men idag står jag och läser ett papper, trodde jag var ensam, sen känner jag en hand över min axlar. Jag blir ju såklart rädd för trodde jag var själv, haha! Men sen när jag ser att det är han som blir jag glad, haha. Vad fjantig jag känner mig. Men det känns bra att veta att han vill prata med mig, det känns som att nu kan jag sluta tänka på att han kanske inte tycker om mig, för nu vet jag att han gör det. Eller alltså inte tycker om tycker om, men jag är helt ok i hans värld. Haha, förstår ni vad jag menar?
Men anyway, det gjorde min dag i alla fall.  Vad han sa gjorde dock inte min dag, haha eller lite kanske....
Jag har dock ingen bild på grabben, så kan tyvärr inte bjuda på någon.

Men kan bjuda på denna bild istället.

Två fransmän på Tellus-09

PG and Guillaume


Kan meddela er alla

att jag precis åt ett äpple med en mask i. Tog en tugga, sen såg jag den, rakt i ögonen. Usch, masken verkade hel i alla fall så någon mask i munnen hoppas jag att jag inte lyckades få. Spottade ut allt jag hade i munnen, som om jag hade råkat bita i den så finns det i alla fall inte kvar i min mun längre.


Ett äpple med en mask i. Eller är det kanske en mask i ett äpple?

Hej, hejdå!

Skriver om morgondagen (och dagen) senare. Hinner in nu, skolan väntar. Prov i kemi idag , tredje provet på två dagar liksom ok?

Men jag vet att detta kommer bli en bra dag, för just idag gjorde jag gröt till lunch. Hihi, kan knappt vänta till lunchen! 3 timmar kvar.

Nu ska jag till skolan

Dock har jag inte flätorna som på bilden men min trogna vän (ryggsäcken) följer med mig som alla dagar :)


Löpband

Lena: Jag hoppas verkligen inte det är influensan jag har åkt på. Får se om jag mår sämre dagarna som kommer, annars är det bara vanlig huvudvärk (och täppt i näsan!). Så vi får hålla tummarna helt enkelt :) Hoppas allt är bra med er där hemma, :)

Efter att ha sprungit lite på löpbandet (fick reda på igår att vi hade ett rullband nere i källaren, har ingen aning om hur jag har lyckas missa det) och kollar på Scrubs samtidigt så tog jag ett djup andetag och sjönk ner i skolböckerna. Matte, kemi och ML prov imorgon,jisses. Tare lugnt, men icke. Aja, det är bara att försöka göra sitt bästa. De känns alltid så bra innan proven, det här tar jag ju lätt. Men sen när man får provet i handen dör allt hopp. Men vi får se hur de blir imorgon. Kanske 1 x 2 frågor. I matten vet jag att det inte är så, så har vi aldrig. Inte i kemin heller, vi har alltid 1 x 2 frågor, men imorgon vet jag att vi måste skriva. I ML har jag ingen aning om hur det är, har aldrig haft ett test i det ämnet förut. Vi får se, vi får se.

På tal om löpbandet. Tennissäsongen är över men jag vill forsätta träna så rullbandet var en great idea. Dock är man alltid så entusiastisk i början men sen slocknar det efter några dagar/veckor. Kanske inte är så med er, men med mig är det så i alla fall. Men jag om Tim har lovat varandra att vi ska påminna varandra varje eller i alla fall varannan dag att gå ner och springa i minst en halvtimme. För Tim berättade att han har samma problem som mig, att man kommer lätt med ursäkter efter ett tag, sen så gör man det aldrig igen :P
Nej, det får inte hända.

Men nu är det hopp i duschen och hopp i säng för mig. Är dö trött och min hjärna är inte på min sida längre och den behöver jag mer än någonsins imorgon.


Godnatt!

Svininfluensan

Skolor runt om i hela USA har börjat stänga ner för några dagar för att förhindra att den ev. svininfluensan sprids.
Jättemycket elever saknas, inte bara på Bay Port utan på andra skolor. Såg även idag på Ericas blogg att skolan hon går på hade varit med på nyhterna. Jag då vill ju inte vara sämre, så, Bay Port var faktiskt med på nyheterna igår (det är sant) dock har jag inget videoklipp till de (ännu). Vad de handlade om var såklart....svininfluensan. De misstänker att den går på Bay Port också. Igår var mer än 300 elever sjukanmälda. De är en hel del. Vi är halvklasser i de flesta klasser för tillfället.

Lite roliga saker de sa på videoklippet Erica hade på sin blogg bland annat : "även en lärare har sjukanmält sig". En lärare har väl lika stor chans att bli sjuk som elever har? Kom inte och säg nu att det är svårare för en lärare än en elev att sjukanmäla sig. Eller såklart läraren har ett jobb att sköta. Men kan säga att här sjukanmäler sig bara eleverna om de är sjuka, då menar jag riktigt sjuka.
En liten förkylning eller lite feber är ju ingenting. Nej, har du svininfluensan, DÅ är du sjuk.
Sen sa de även "There are more empty seats than students" Så sant som det är sagt.
Sen också "There are more hand sanitizer than students" HAHA! Ännu mer sant. Alla har en egen i väskan. De finns i alla klassrum. Överallt och man använder det hela tiden, haha ! Men det finns de som har olika dofter, så ibland tar jag det bara för det luktar så gott. Jag är störd jag vet.

Avrundar detta inlägg med, j*vla huvudvärk.


Rubrik

Nu börjar alla dumma baciller sätta sig på lilla mig. Vaknade upp med huvudvärk, fryser, täppt i näsan, allmänt yr and you name it.
Har verkligen inte tid att vara sjuk. Missar grymt mycket i skolan (under bara en dag!) sen så massa roliga saker att göra med min kompisar.Jag kan vara sjuk i Juni, men inte nu. Dålig tajming, riktigt dålig tajming.
Förhoppningsvis är det något som bara kommer nu, men kommer vara borta imorgon. Jag tycker vi håller tummarna för det!

Nej, nu måste jag åka till skolan.
Byyyyyye!

Skrivet 06.21

Nu har jag pluggat nonstop i fyra timmar. I need a break! Så det gick bli nu, dock är det åter till pluggandet snart. Har mycket kvar att göra.
Tror detta är h/w veckan på Bay Port eller något sådant. Har sjukt mycket läxor, text, quiz you name it denna vecka. Kill me.

Fast ska vara helt ärlig tog en avbrott på ungefär 5 minuter förut. Hade fått ett brev som jag tog mig tid och läsa (det tog tid också, långt brev!) Fast dock ägnade jag de sista 3 minuterna på mitt lilla avbrott med att gråta. Så himla fint brev, kunde inte hålla mig från tårar.
Josefin jag älskar dig. Jag tror inte du förstår hur mycket ditt brev betydde för mig. <3


Dålig bild...
Men jag och Jossan a looooong time ago!


Update 08.30
Nu ger jag upp med pluggandet, tar det jag har kvar (som inte är så mycket!) innan skolan imorgon. För nu är mitt huvud så tungt och jag har världens huvudvärk.
Har i alla fall gjort:
Kemi, massa olika uträkningar (mamma har mejlat dig :))
Kemi, skrivit förklaringar till ord
Kemi, pluggat till quizet på Torsdag och tester på Fredag
Matte, en vanlig läxa
Matte, ett häfte med massa olika algebraiska (kan man säga så?) uträkningar
Matte, pluggat till testet på Fredag
Social Studies, skrivit förklaringar om en massa ord
Social Studies, pluggat till quizet på Torsdag
ML, läst massor i min bok. Lite kul idag på lektionen så klagar massa människor att vi måste läsa + att vi läser så snabbt. Vi har ett högt tempo.
Min lärare "Anna, which side are you on?"
Anna "Side 66"
Min lärare "Look everyone, Anna is on side 66 and I don't think non of you are before her. And do you know what guys? This is her second language, she does not read in Swedish here she is reading in English, just like you. The difference is that you have read in English all your life but Anna don't. So stop complaining and do like Anna, read!
ML, skrivit anteckningar medans jag läst. Hatar att ta anteckningar tappar bort mig i boken då.
ML, pluggat inför quizet på Torsdag.

Kan någon hälsa

Oliver att han missar Packers-Vikings matchen för han bor i Sverige och med stor säkerhet ligger och sover nu. Men här sitter jag och kollar och tycker synd om honom som missar den....höhö...eller inte!
Det här bli spännande, live uppdatering från Anna om hur det går i matchen jao!
08.40, känner mig så seriös med detta....not. Orkar inte uppdatera allt som händer, skrive bara när någon får poäng. Får se hur länge jag orkar göra det, haha!


07.38 Och bollen är iväääääääääääääääg.
08.03 Vikings gör en touchdown. 6-0 till Vikings.
08.03 Vikings får extra poäng. 7-0 till Vikings.
08.10 Packers gör en touchdown. 7-6 till Vikings.
08.10 Packers får extra poäng. 7-7 !
08.22 Second quarter starts.
08.39 vikings gör en touchdown. 13-7 till Vikings.
08.40 Vikings får extra poäng. 14-7 till Vikings.
08.42 Number 27 from Packers are hurt. Bärs nu ut från arenan.
08.51 PACKERS GJORDE PRECIS VÄRLDENS SNYGGASTE TOUCHDOWN. 14-13 till Vikings.
08.51 Extra poäng till Packers. 14 - 14.
09.02 Vikings gör en touchdown. 20-14 till Vikings.
09.02 Extra point to Vikings. 21 - 14 till Vikings.
09.07 Packers begår timeout 1 sekund innan halftime. Var nära en touchdown, men icke. Så nu är det halftime. Halva matchen återstår och jag är trött. Hur ska detta gå?
09.23 Matchen är inne på andra "halvlek" or 3 quarter is the correct word!
09.30 PINSAMT Packers. Touchown till Vikings. 27-14 till Vikings.
09.30 Extra poäng till Vikings. 28 - 14 till Vikings.
09.49 Packers har såna himla chanser att göra touchdown. Två i rad har de haft nu, men de gör bort sig totalt. Detta är bara pinsamt.
09.57 Last quarter spelas nu. Coooooome on Packers. You can do this.
10.24 Efter en låååång funderare så får Vikings fumble vilket gör att de utökar ledningen med 30 - 14.
10.33 Packers gör en touchdown. Äntligen! 30 - 20 till Vikings.
10.49 59 sekunder kvar....lycka till. But we got three points. 30 - 23 till Vikings. En touchdown och vi är lika.
10.52 Diggar att Packers ger upp. Ok, de hade bara 30 sekunder på sig och göra en Touchdown men ändåååååååååå. Så slutställningen blev 30 - 23 till Vikings. Så vi förlorade. Jag som ville ha min Green Bay Packers tröja imorgon igen. Typ hela skolan hade de idag för att det var denna match idag och om vi hade vunnit idag skulle alla ha haft de imorgon också. Men vann vi? Nej.

Ps: Otroligt hur en 15 minuter * 4 match kan ta hela 4 timmar. Sjukt egentligen. Ds.

Godnatt!

Skolan

Lite kul jag har märkt i skolan. Det är att min förmiddag, eller halv förmiddagen går såååå långsamt och sitter och kollar på klockan hela lektionerna.
Men sen resten av dagen bara svischar förbi.

För mina två första lektioner Matte och Kemi, är roliga (nu var jag rolig, det är jättetråkiga) och kluriga, vilket gör att jag måste använda min hjärna och det orkar inte jag så tidigt på morgonen. Så det två lektionerna känns som en evighet.

Sen har jag choir och den går SNABBT, för snabbt. För jag vill sjunga sjunga sjunga hela tiden!
Sen har jag lunch vilket går snabbt också.
Sen har jag Geography vilket går snabbt. Vi kollar bara på film typ alla lektioner. Ska börja kolla på Happy Feet denna vecka, då kanske ni förstår hur slapp lektionen är? ;)
Sen har jag Study Hall, där jag antingen sitter och spelar spel med kompisar, sover, eller helt enkelt pluggar.
Sen har jag Gym vilket är en kort lektionen eftersom en del av tiden går till att byta om. Så själva "idrotten" varar i högst 20 minuter.
Sen har jag multicultural literature där vi nu läser *host*sover*host* en bok varje lektion och kommer väl göra det några veckor framåt. När vi inte läser diskuterar vi allt möjligt och jag som älskar att diskutera, hihi :)
Sist har jag social studies, jättetråkigt lektion men väldigt slapp. Som idag pratade min lärare om sin dotter i typ 20 minuter (dvs halva lektionen). Så ja, det är rätt soft.

Men jag klagar inte att dagarna går fort. Att jag känner det fortfarande efter en månad måste vara rekord. Vanligtvist brukar jag känna så i kanske....två dagar. Sen är jag trött på skolan.En sak jag inte gillar att ena dagen är det frost på morgonen, andra regnar det och tredje är det sol. Varierande väder...hm ja!

Hannah

Jag är medveten om vad han gör, :) Det var på vår avslutningsshow i nian, så det var menningen att han skulle hålla på :)
<3

Svart sladd borta. Någon som sett en? Call me

Min kamera sladd har fått ben och sprungit iväg någonstans. Letar för fullt, eller inte. Men bilderna får vänta, för nu är jag trött och vill sova. Skola imorgon, whoo.

Btw, idag åt jag en krämig soppa med broccoli, morötter och kyckling. Jag tror inte ni anar hur underbart god den var. Hej Lunch imorgon! :)

 Jag bjuder på lite sång istället för bilder. Snäll som jag är :)

Äsch

plugg kan vänta.

Kanelbullsbak och Abba-musik ger mig Sverigevibbar. Whoo.

Hej!

Jag har inte hunnit uppdatera för jag har gjort massa saker i helgen. Bra va?! Att jag gör saker dvs, :)

I fredags var jag och Tim på min "hostkusins" volleybollmatch. Gud vad kul det såg ut, vill också spela. Dock är tjejsäsongen för volleyboll nu på hösten, så det är lite synd. Sen på kvällen kände jag för att bara umgås med min familj, så vi myste framför tv med bra filmer och popcorn och te. Mumma!

I lördags var jag, två av mina "värdkusiner" och min mamma och shoppade. Dock köpte jag inga kläder för vill spara pengar tills jag åker till Chicago (om två veckor!) sen så när jag handlar kläder vill jag gå i lugn och ro och kika, men det gick inte nu. Men köpte en ryggsäck (äntligen!!), post-it-lappar (äntligen på det också!) och en slip (behöver ha det till choirn, och vi har concert på Torsdag. Så det var bra att jag fick det inhandlat).
När vi kom hem lagade vi potatis med köttbullar i gräddsås (så mumsigt gott!). Direkt efter kom Clara hit, sen kollade vi på filmer hela natten (med kakor, popcorn (såklart) och te (såklart)), urmysigt.

Sen har hon varit här hela dagen och vi har bara tagit det lugnt. Nu kom jag och Tim precis hem efter att ha skjutsat hem henne, så nu är det lite läxor som måste göras. Whoo.

Bilder kommer, måste lägga in från kameran. Men eftersom ni (i alla fall i Sverige) sover nu så spelar det ingen roll om jag gör det nu eller om några timmar, ;)

jag lever

skriver senare.

Tagga

En dag till i skolan sen är det heeeeeeeeeeeeeeeeeeelg. Ge mig helg!

Två tester idag i skolan, skjut mig i huvudet. Jag hoppas det går bra, höhahihe.

Nej, nu måste jag seriöst byta om. Bussen kommer om 20 minuter och här sitter jag i pyjamas. Frukost har jag ätit och lunch har jag fixar i alla fall, men än är jag inte klar.

Oh, jag vill sova.

Anna dör

Det är en kille i skolan som verkligen får mig att smälta. Det är helt sjukt, den där känslan när jag ser honom. Sam. Mötte hans blick idag och han log och jag dog. Aaaaah, jag blir galen!
Tycker det borde vara olagligt att se så otroligt bra ut...

Det här kanske kommer lite chockande

Men jag funderar på att hoppa av choirn. Visst är det förskräckligt?
Jag har verkligen jätteroligt och träffat många trevliga människor. Men det är en del som inte får mig att känna mig hemma. Jag känner mig obekväm och kan inte göra det jag tycker bäst om att göra, sjunga ut. För jag är rädd att göra fel, få deras dömande blickar, se hur de viskar till varandra och pekar på mig och skrattar. Nej, de säger inte "Gud hon är så bra"
Men jag vill inte att några få människor ska få mig och hoppa av någon jag verkligen tycker är roligt. Men jag vet inte hur länge jag klarar av att möta de varje dag. De som håller på mest är fyra tjejer, problemet är att jag är omringad av de. Två på min vänstra sida, en framför mig och en på min högra sida. Och jag kan inte byta plats, jag måste stå där. De kan inte heller byta plats, de måste stå där. Alla måste stå där de står just nu...

Jag är så förvirrad just nu, har ingen aning om hur jag ska göra. Jag vill bara kunna känna mig bekväm och inte vara rädd att göra bort mig. Jag kan så mycket mer än vad jag visar på lektionerna.
Usch, sånt här är så tråkigt. Hur orkar folk vara taskiga mot andra? Ok, de håller det på en låg nivå, men för vissa (läs mig) så räcker det med litet för att man ska må dåligt av det.

Föresten, det är inte bara de som gör att jag känner för att byta. Det är nämligen jätterörigt med allting. Jag försöker hänga med, men det är svårt. Sen är det kostnader åt höger och vänster, dock inga stora, men ändå. Sen att jag sa att det var rörigt. T.ex. kostnaderna är röriga, ena ska man betala där, andra ska man betala här. Sen kan de helt plötsligt ändra sig och säga något annat.
De är inte struturerade at all!
Usch, vet inte vad jag ska göra.


Choir:n innan vi sjöng på homecoming

Mamma :)

Alla homework vi haft den här veckan i kemin och matten har jag gjort klart på lektionstid, därav att jag inte mejlat dig :)

Vårt duktiga danceteam i skolan


RSS 2.0